StemWijzer Den Haag is online

Op 21 maart 2018 zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Niet iedereen weet precies welke onderwerpen er spelen in de gemeente en wat de standpunten van de politieke partijen hierover zijn. Daarom heeft de gemeenteraad besloten een StemWijzer te laten maken door ProDemos. De StemWijzer voor Den Haag staat vanaf woensdag 14 februari online. 

Wat vindt u van bepaalde onderwerpen? En wat vinden de politieke partijen? Met welke partijen heeft u de meeste overeenkomsten? Doe de StemWijzer en u komt erachter!

StemWijzer
De StemWijzer die ProDemos heeft ontwikkeld bevat 30 stellingen. Deze kunt u beantwoorden met ‘eens’, ‘oneens’ of ‘geen van beide’. De StemWijzer berekent vervolgens met welke partijen u de meeste overeenkomsten heeft. De Haagse politieke partijen geven toelichting op hun mening, daardoor kunt u in de StemWijzer gemakkelijk bekijken wat zij van een bepaald onderwerp vinden. Ook kunt u de partijen eenvoudig met elkaar vergelijken.

StickerStemWijzer

De StickerStemWijzer is een offline versie van de StemWijzer en bestaat uit 3 grote zeildoeken waarop de 30 stellingen staan. Na het plakken van de rode (oneens) en groene (eens) stickers bij de stellingen, krijgt de deelnemer een overzicht van partijen die het meest overeenkomen met zijn of haar mening. Kijk in de activiteitenkalender gemeenteraadsverkiezingen wanneer de StickerStemWijzer bij u in de buurt is.