Bereikbaarheid tijdens NN City-Pier-City Loop

Op zondag 11 maart 2018 is de 44ste City-Pier-City Loop: het grootste hardloopevenement van Den Haag. Naar de loop komen altijd veel mensen. Dus kom op tijd en laat de auto staan. Delen van de stad zijn gedurende de loop minder goed bereikbaar.


Het evenement begint om 9.30 uur en is rond 18.00 uur afgelopen. De start van alle onderdelen is aan de Koningskade. De finish is aan de Boorlaan, nabij het Malieveld.

Familie-evenement
De City-Pier-City Loop heet officieel de NN CPC Loop Den Haag. Het is een Haags familie-evenement dat jaarlijks 10.000 deelnemers en veel bezoekers trekt. Naast de Halve Marathon zijn er afstanden van 10 km, 5 km, 2,5 km en 1 km. Met duizenden kinderen van bijna 100 scholen is het ook de grootste scholenloop van Nederland.

Reisadvies: kom met het openbaar vervoer of op de fiets
Vanwege de drukte adviseren de organisatie en de gemeente om met de fiets of het openbaar vervoer te komen. Komt u het evenement bezoeken? Kom dan ruim op tijd voor een mooi plekje. Vanaf 12.00 uur maakt de HTM ruimte voor de CPC Loop en worden enkele trams omgeleid. De lijnen rond het Malieveld rijden aan het begin van de dag al niet meer.

Kijk op www.htm.nl voor meer informatie over openbaar vervoer.

Parkeren
Komt u toch met de auto? Parkeer uw auto langs de randen van de stad in 1 van de P+R locaties. De garage onder het Malieveld is niet bereikbaar op 11 maart 2018.

Bereikbaarheid
Tijdens de 10 kilometerloop en de halve marathon wordt steeds een gedeelte van het parcours tijdelijk afgesloten. Om de loop voor alle deelnemers, supporters en de bewoners van Den Haag veilig te laten verlopen, wordt het verkeer omgeleid. Zodra alle lopers voorbij zijn, wordt de afsluiting verwijderd. Dit geldt alleen niet voor de Koningskade:

Koningskade - stad uit - tussen Javastraat en Zuid-Hollandlaan: afgesloten tussen 5.00 en 18.00 uur.
Koningskade, deel tussen Zuid-Hollandlaan en Bosbrug, volledig afgesloten van 5.00 tot 19.00 uur.
Op de Zuid-Hollandlaan in de richting van Scheveningen is beperkt verkeer de gehele dag mogelijk. Houd er rekening mee dat het druk kan zijn.

Woont u in Den Haag en gaat u zelf met de auto op pad? Dan is het advies om dit voor 10.00 uur of na 17.00 uur te plannen of om voor ander vervoer te kiezen.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over het programma en over de afgesloten straten op de website van NN CPC Loop Den Haag: www.nncpcloopdenhaag.nl.