Digitale lezing “Chinese Exportschilderkunst’

Marie-Claire Valck Lucassen
Foto: Chinese Exportschilderkunst
CCB contact-club-benoordenhout

Contactclub Benoordenhout 55+ organiseert:

Digitale lezing “Chinese Exportschilderkunst’ door Marie-Claire Valck Lucassen
Datum: 17 september 14.30-15.30 uur

Door: Marie-Claire Valck Lucassen

De CCB-activiteiten liggen in dit Corona-tijdperk voorlopig stil. Wel hebben wij nu een digitale activiteit kunnen organiseren: daaraan kunt u dus op uw computer, laptop, tablet of smartphone deelnemen. Uitleg hoe u dat kunt doen volgt na de introductie.

Marie-Claire heeft kunstgeschiedenis gestudeerd en in vele landen gewoond. In Singapore was zij jarenlang museumgids en trainde zij ook andere gidsen. In Den Haag is zij weer museumgids, in het Mauritshuis en het Kunstmuseum. Zij geeft lezingen over vele kunsthistorische onderwerpen, in het Nederlands, Frans of Engels.

De lezing van 17 september 14.30 uur gaat over een bijzondere vorm van schilderkunst: talrijke schilderingen die in China in de 18e en 19e eeuw speciaal voor de Westerse markt zijn vervaardigd. Daarin zijn dus invloeden van zowel China als het Westen te zien. Dat levert een fascinerende ontmoeting op van twee zo verschillende culturen. Marie-Claire legt ons aan de hand van vele afbeeldingen boeiend en instructief uit hoe dit verschijnsel is ontstaan en zich heeft ontwikkeld.

Aanmelden

Hoe meldt u zich voor de lezing aan?
Wilt u deze lezing 17 sept. 14.30 uur live online bijwonen? Meldt u zich dan uiterlijk zondag 13 sept. aan: Klik daartoe op: webpagina.
Vul op de webpagina die dan verschijnt over de Online lezing, onderaan uw naam en e-mailadres in.
Klik tenslotte op ‘Aanmelding bevestigen.’

N.B. Per computer/tablet/smartphone is één aanmelding voldoende (ook als u met 2 of meer mensen kijkt). Nadat u zich geregistreerd hebt, ontvangt u van Marie-Claire een e-mail met een link naar de live uitzending.

Wilt U de lezing liever een andere dag bekijken? Meldt u dan niet op de website aan.

  • Maar geef u per e-mail bij Marie-Claire op via info@mcvl.nl.
  • Dan krijgt u op 17 of 18 sept. per e-mail van haar een link naar de op 17 sept. opgenomen lezing. Deze link is 1 week geldig.

Let op! Voor het live bijwonen van de lezing op 17 sept. 14.30 uur geldt helaas een maximum van 25 aanmeldingen. Als u op de website ziet staan dat dit maximum bereikt is, dan kunt u zich dus niet voor de live uitzending aanmelden. Maar u kunt de dan opgenomen lezing wel op een andere dag bekijken:

  • Ook daarbij geldt: geef u per e-mail bij Marie-Claire op via info@mcvl.nl.
  • Dan krijgt u op 17 of 18 sept. per e-mail van haar een link naar de op 17 sept. opgenomen lezing. Deze link is 1 week geldig.

Vragen stellen tijdens of na de lezing.

Als u op 17 sept. 14.30 uur live aan de lezing deelneemt, kunt u Marie-Claire via uw scherm vragen stellen (in de rechter kolom ‘Stuur een privé chatbericht’), die zij na afloop van de lezing live om 15.30 uur via internet beantwoordt.
Als u de opgenomen lezing op een later moment bekijkt, kunt u Marie-Claire op dezelfde wijze vragen stellen (dus in de rechterkolom ‘Stuur een privé chatbericht’). Maar deze vragen zal zij per e-mail beantwoorden.

Mocht u bij het gebruiken van de link vastlopen, dan kan ik u hopelijk per telefoon helpen (06-47787109).

Heeft u deelgenomen?

Wij willen graag weten hoevelen van u aan deze lezing live hebben deelgenomen of later hebben bekeken. Ook hoe u dat bevallen is en wat volgens u beter zou moeten. Wilt u daarom direct na de lezing uw ervaringen aan mij melden? Bij voorkeur per email, eventueel per telefoon. Als de ervaringen positief zijn, kunnen wij in dit Corona-tijdperk misschien vaker digitale lezingen organiseren.

Met vriendelijke groet namens de bestuurscommissie van de CCB,

Jan van Kreveld jh.vankreveld@ziggo.nl
06-47787109

Vorig artikelBeginnerscursus voor hardlopers
Volgend artikelHaagse Stadspenning voor Scouting Stanley 55