Feestelijke opening CJG Haagse Hout

Centrum Jeugd en Gezin (CJG)
Alle jeugdigen in Den Haag moeten kunnen opgroeien in een gezonde en veilige omgeving. Daarvoor is de gemeente Den Haag verantwoordelijk (Jeugdwet). Alle jeugdigen tot 18 jaar die hulp nodig hebben moeten deze ook kunnen krijgen. De gemeente heeft het Centrum Jeugd en Gezin (CJG) ingericht om ervoor te zorgen dat kinderen en ouders de juiste hulp krijgen dichtbij huis.

CJG Haagse Hout is verhuisd van de Koningin Sophiestraat naar de Carpentierstraat. Op
30 augustus opende wethouder Saskia Bruines het nieuwe pand officieel. Ouders, kinderen en buurtbewoners bezochten aansluitend de open middag. Kinderen konden met hun beer of pop bij de poppendokter terecht, wegen en meten, schminken. Voor ouders en buurtbewoners werden rondleidingen verzorgd. Tijdens workshops werd informatie gegeven over het CJG. De middag werd goed bezocht.

Ouders en kinderen van 0-18 jaar uit de wijken Mariahoeve, Bezuidenhout en een groot deel van Benoordenhout komen naar het CJG voor een gezondheidsonderzoek, opvoedadvies of jeugdhulp, een cursus of de speelotheek. In Den Haag is in ieder stadsdeel een CJG te vinden. Heb je een vraag of wil je iets bespreken kom dan gerust binnenwandelen.

Centrum Jeugd en Gezin Den Haag
De Carpentierstraat 54
2595 HL Den Haag

Geen opmerkingen: