Haagse Wandelroutes


Woensdag 6 september opent wethouder Karsten Klein samen met Willem van Oranje de nieuwe koninklijke wandelroute. Bij museum Escher in het Paleis onthult wethouder Klein tussen 9:30 en 10:30 uur één van de tegels die de nieuwe wandelroute in de Haagse binnenstad markeren. Iedereen is van harte welkom om bij de opening aanwezig te zijn!

Koninklijke wandeling
Met de nieuwe Haagse route ' Een koninklijke wandeling' van Dit is Den Haag ontdek je
de rijke koninklijke geschiedenis van de hofstad. Zonder gids, maar met GPS gaat de online stadswandeling langs paleizen, historische monumenten en paleistuinen in de Haagse binnenstad. Wandel door Den Haag en voel je even de koning(in) te rijk!

Tegels
De verschillende objecten op de koninklijke route worden gemarkeerd door fraaie tegels in het straatdek met Nederlands- en Engelstalige informatie. Dit om toeristen en inwoners te laten ervaren welke koninklijke objecten er in de Haagse binnenstad zijn. De tegels liggen onder andere bij Paleis Noordeinde, het Binnenhof en het Kabinet van de Koning. Wethouder Karsten Klein onthult woensdagmorgen 6 september de tegel voor museum Escher in het Paleis.

Haagse routes
De koninklijke wandeling maakt deel uit van de nieuwe Haagse routes, online wandelingen langs bekende highlights én verborgen hotspots van stad en strand. Iedere route heeft z'n eigen thema met zorgvuldig gekozen bezienswaardigheden. Met je mobiel in de hand navigeer je moeiteloos als een echte local door de stad. Zonder gids, en je hoeft er niet eens een app voor te downloaden. Inmiddels zijn er zes gratis routes te raadplegen via haagseroutes.nl. De komende maanden worden deze routes verder uitgebreid.

Programma
09:30 uur Inloop en ontvangst
10:00 uur Willem van Oranje en wethouder Karsten Klein onthullen een tegel

Locatie
Escher Museum (Lange Voorhout 74)

Geen opmerkingen: