Afvalsorteerstraatjes in Haagse Hout

Er komen afvalsorteerstraatjes in stadsdeel Haagse Hout. Voor de wijk Benoordenhout is een ontwerp-plaatsingsplan vastgesteld.

Een afvalsorteerstraatje is een rij verschillende afvalcontainers naast elkaar. Bij een afvalsorteerstraatje kunt u terecht voor het weggooien van:

  • glas
  • papier en kartoen
  • textiel
  • plastic verpakkingen, blik en drinkpakken

De gemeente gaat in elke wijk een afvalsorteerstraatje plaatsen om het scheiden van afval te stimuleren. Veel van het materiaal kan opnieuw worden gebruikt als grondstof voor nieuwe producten. In de meeste gevallen gaat het om een locatie waar al bovengrondse containers staan. Deze worden vervangen door nieuwe ondergrondse containers en aangevuld met containers voor andere materialen.Locatie
Voor Haagse Hout wil de gemeente een afvalsorteerstraatje aanleggen bij de
Ary Schefferstraat tegenover huisnummer 133 (wijk Benoordenhout).

Inspraakperiode
Het ontwerp-plaatsingsplan met de plattegrond van de locatie voor de afvalsorteerstraatje vindt u onder RIS-nummer 300081. U kunt laten weten wat u van het ontwerp-plaatsingsplan vindt. Eventueel kunt u een andere locatie voorstellen. U kunt reageren tot en met woensdag 3 oktober 2018.

Meer informatie over de procedure en een link naar het formulier voor uw zienswijze, vindt u op de pagina Procedure en plaatsing ondergrondse afvalsorteerstraatjes.

Vragen?
Neem bij vragen contact op met de gemeente via het e-mailadres oracs@denhaag.nl.

Geen opmerkingen: