Start aanmeldperiode GES 2019 voor ondernemers


Vanaf maandag 17 december 2018 kunnen ondernemers zich inschrijven voor de Global Entrepreneurship Summit (GES) 2019. De GES verbindt ondernemers uit de hele wereld met de meest invloedrijke internationale investeerders en zakenmensen. Het prestigieuze congres is op 4 en 5 juni in het Haagse World Forum. Er zijn maximaal 200 plekken voor Nederlandse ondernemers.

Het congres, dat Nederland samen met de Verenigde Staten organiseert, staat in het teken van de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Doel is om internationaal ondernemerschap te stimuleren in de ontwikkeling van concrete oplossingen voor de uitdagingen waar de wereld voor staat. De focus ligt op sectoren als agrotechnologie, connectivity, energie, gezondheid en water.


Burgemeester Pauline Krikke:
“Ik ben er heel trots op dat Den Haag, als internationale stad van vrede en recht, gastheer is van dit wereldevenement. Onze stad is straks the place to be voor ondernemers en investeerders die innovatie willen inzetten voor een betere wereld. Een uniek congres.”

Creativiteit en energie
Tijdens GES komen zo’n 2000 ondernemers, investeerders en inspirators uit de hele wereld samen in Den Haag. Een gevarieerd programma zorgt voor twee dagen vol presentaties door topsprekers, expertpanels, matchmaking-activiteiten en meer. In een omgeving die bruist van creativiteit en energie krijgen investeerders en innovators alle gelegenheid de basis te leggen voor samenwerking.

Wethouder Richard de Mos (Economie):
“Den Haag is straks twee dagen lang het centrum voor internationaal zakendoen. De uitgelezen kans voor al onze ondernemers om hun ideeën te pitchen, netwerk uit te bouwen en nieuwe samenwerkingen aan te gaan. Kortom: hun visitekaartje aan de wereld af te geven.”

Wethouder Saskia Bruines (Kenniseconomie):
“Den Haag zit boordevol creatieve en innovatieve ondernemers. Hier werken startups en scale-ups iedere dag aan een betere wereld. Het programma van de Global Entrepeneurship Simmit sluit daarmee naadloos aan bij ons DNA. Doing good, doing business, dat is waar wij voor staan. Meld je snel aan!”

Meld je nu aan
Ondernemers worden uitgenodigd zich aan te melden vóór 30 januari 2019. Een onafhankelijke commissie beoordeelt de aanmeldingen en bepaalt welke ondernemers GES kunnen bezoeken.

Daarbij gelden onder meer de volgende criteria:
  • De technologie waar de ondernemer gebruik van maakt, moet bijdragen aan de oplossing van wereldwijde uitdagingen in de sectoren agrotechnologie, connectivity, energie, gezondheid en water.
  • Het product of de dienst die de ondernemer aanbiedt mag niet meer in de conceptuele fase zijn. Het moet gaan om een functionerend product of dienst, klaar om op de markt te brengen.
  • Het bedrijf van de ondernemer moet gereed zijn voor een samenwerking met een investeerder. Het bedrijf moet de ambitie en de capaciteit hebben om binnen 5 jaar te internationaliseren.
  • De voorkeur gaat uit naar ondernemers die samenwerken met universiteiten en/of onderzoeksinstellingen.  

Aanmelden kan via de www.ges2019.org (Engelstalig). Daar is ook
meer te lezen over dit exclusieve evenement, de selectiecriteria en de
procedure.