Een brief van HMC aan bewoners Benoordenhout

Aan de bewoners rondom HMC Bronovo

Betreft: Wij hebben lef uit liefde voor de zorg
Datum: 24 januari 2019

Werken in de zorg vergt lef. Want je krijgt het aan alle kanten voor je kiezen. Het wel, maar ook het wee, het goede nieuws en soms ook het minder goede. En dat altijd onder druk van tijd en geld. Het kunnen helpen van je medemens is het mooiste dat er is. Vinden wij.

Wij houden van mensen en we houden ervan om ze beter te maken. Daarom willen we altijd de beste zorg verlenen. Maar de zorg verandert. De technologie ontwikkelt snel en mensen komen minder vaak naar het ziekenhuis. Zorg vindt steeds vaker plaats waar mensen het echt nodig hebben.
In deze brief vertellen wij kort over onze koers voor die toekomst. We kiezen in onze plannen voor een duurzame toekomst met toegankelijke, betaalbare zorg van hoge kwaliteit. Om dat te bereiken willen we de zorg bij u in de buurt anders organiseren. Dit betekent dat we voor goede en vertrouwde basiszorg nog beter willen samenwerken met huisartsen en andere zorgverleners in uw buurt. Voor acute en complexe behandeling gaat u naar het ziekenhuis. Daar ligt volgens ons de toekomst van de zorg: dichtbij waar het kan. In het ziekenhuis waar nodig.

In onze plannen wordt HMC Westeinde hét centrum voor acute, complexe en poliklinische zorg. Met één van de grootste spoedeisende hulpen van Nederland. We verplaatsen in 2019 alle zorg voor moeder en kind naar HMC Westeinde. Dat is noodzakelijk om aan alle toekomstige regels en normen voor de kwaliteit van de zorg te voldoen. Ook renoveren en vernieuwen we HMC Westeinde grondig en maken we het een modern, eigentijds ziekenhuis.

Daarnaast staat in onze plannen dat we in 2019 HMC Bronovo omvormen tot een weekziekenhuis. De vertrouwde artsen en verpleegkundigen staan daar van maandag tot en met vrijdag voor u klaar. Ook blijft de poliklinische zorg daar aanwezig. Wij ontwikkelen in HMC Bronovo het centrum voor planbare zorg. Uiterlijk in 2024 verplaatsen we deze zorg naar het dan aangepaste en gemoderniseerde HMC Antoniushove. Dat is het ziekenhuis voor oncologie, onderscheidende planbare en poliklinische zorg. Op dat moment nemen we ook echt afscheid van het huidige HMC Bronovo-gebouw. Een karakteristiek pand, waar dierbare herinneringen liggen voor veel mensen. We hebben er mensen geholpen en genezen. Er zijn dierbaren overleden, maar er zijn ook kinderen en prinsessen geboren. We hebben er lief en leed gedeeld. Wat ons troost, is dat we geen afscheid nemen van de fantastische collega’s die elke dag voor u klaarstaan. Want samen zijn wij er voor alle inwoners van Den Haag en de regio.

Wij blijven aandacht hebben voor uw zorgbehoeften. Samen met andere zorgaanbieders en in overleg met u ontwikkelen we de komende periode een plan voor wijkgerichte zorg. Zorg bij u in de buurt. Samen ontwikkelen wij een innovatief concept dat plek biedt aan goede basiszorg, maar ook aan ouderen en mensen met chronische aandoeningen.

Wij willen hierover graag met u in gesprek; zijn wij op de goede weg? Heeft u zorgen of suggesties die u met ons wilt delen? Daarom gaan we de komende maanden praten met u, met collega’s, huisartsen en onze partners. Om samen de koers te bespreken en verder uit te diepen. Om te kijken hoe we invulling gaan geven aan de verschillende onderdelen. En vooral om te bepalen hoe we de allerbeste zorg van Den Haag en omstreken kunnen blijven bieden.

Informatiebijeenkomsten
Wij kunnen ons goed voorstellen dat u nog vragen heeft over de toekomst van HMC. Daarom organiseren wij op woensdag 30 januari een informatiebijeenkomst in HMC Bronovo. Wij hebben op die avond twee bijeenkomsten gepland.

Het programma is deze avond als volgt:


Aanmelden
De bijeenkomst wordt georganiseerd in het auditorium van HMC Bronovo. Voor de goede
organisatie is het van belang dat u zich van tevoren aanmeldt. Graag vernemen wij uiterlijk
maandag 28 januari of u aanwezig bent. U kunt zich hiervoor aanmelden via
www.haaglandenmc.nl/toekomst-bronovo

Wij hopen u te mogen begroeten op woensdag 30 januari.

Met hartelijke groet,
Paul Doop
Voorzitter raad van bestuur

2 opmerkingen:

Ernestsalsa zei

Bij mij werkt meer lezen niet. Vraag; hoe compenseren jullie het verlies aan bedden van Bronovo in het Westeinde bij een toenemende opnameverwachting door de verouderende bevolking. Is er een getalsmatige prognose gemaakt. Die zou ik graag willen zien en ik denk velen met mij. Ik ben overigend falikant tegen deze centralisering. Graag jullie openbare antwoord. Alvast bedankt.

Unknown zei

Bij mij werkt meer lezen ook niet en ik vind de bovenstaande vragen interessant en wacht met gezond ongeduld en belangstelling de schriftelijke reactie af.