Computerangst of digibeet?

Wilt u uw computervaardigheid (verder) verbeteren? Wilt u beter gebruik maken van uw smartphone? Dat kan. We hebben voor u een lijst samengesteld van de mogelijkheden in Benoordenhout.

  • In buurtbibliotheek Benoordenhout kunt op op maandag 26 november, 3 december en 10 december tussen 14.30 uur en 16.30 uur een cursus volgen; “De tablet, een eerste kennismaking”. Voor leden € 15,00, voor niet leden € 30,00.  De bibliotheek heeft een aparte afdeling met boeken over computer en computergebruik. De bibliotheek heeft ook veel tijdschriften op dit vlak. De Buurtbibliotheek in Benoordenhout is in het gebouw van Florence aan de Goetlijfstraat 5.
  • Student aan Huis is een landelijke organisatie die een afdeling heeft in Den Haag. U wordt lid voor € 12,- per jaar, € 9,00 voorfietskosten en € 7,50 per kwartier daadwerkelijke hulp aan uw computer. 
  • Bij Evita lokaal kunt u ook in contact komen met Senior Web; lidmaatschap kost € 32,- per jaar; Senior Web biedt veel hulp en advies. U kunt hier ook terecht voor cursussen op diverse niveaus. Uit de nieuwsbrief van Evita: “Op donderdagmiddag 30 november van 14.00 tot 16.00 kunt u komen kennismaken met Seniorweb-ambassadeurs Joost van Tol en Angela Boon. Zij kunnen u alles vertellen over de mogelijkheden die Seniorweb heeft. In het nieuwe jaar zal Seniorweb in Evita Lokaal cursussen en/of workshops gaan verzorgen. Deelname aan deze inloopmiddag is gratis, maar meld u zich wel van tevoren aan via info@evitalokaal.nl of 070 314 16 06.”
  • Bij Maison Gaspard de Coligny is er een spreekuur over computergebruik op dinsdag 20 november tussen 15.00 en 17.00 uur. Aanmelden kan via 347 72 00. Het spreekuur wordt gegeven door Computerwijs en kost € 10,-  voor een half uur hulp. Het vervolg kost € 20,- voor een uur bij mensen thuis. Voor abonnees van Wel Thuis is er korting.
  • Rob de Winter heeft een bedrijf  en adverteert hiermee in het wijkblad Benoordenhout; meer info vindt u op zijn website: www.rob-de-winter.nl of u kunt hem bellen op 06 478 730 66

Boekhandelaren en tijdschriften kiosken verkopen veel titels over computers en -gebruik.
Vanzelfsprekend kunnen kinderen en kleinkinderen u ook helpen.

Indien er voldoende belangstelling is voor een beginnerscursus kunnen we deze regelen. Heeft u hiervoor belangstelling neemt u dan contact op met de CCB of Jaap de Wit van Voorwelzijn; j.dewit@voorwelzijn.nl; 06 1904 4457

Geen opmerkingen: