Feestje voor nieuwe kruising Alkemadelaan

Het kruispunt aan de Van Alkemadelaan-Wassenaarseweg is in de afgelopen maanden aangepast. Op 6 mei opende wethouder Robert van Asten (Mobiliteit) het vernieuwde kruispunt. Dit deed hij samen met scholieren en begeleid door een orkestfiets.
“Samen met de wijkvereniging, de ANWB en de fietsersbond hebben wij oplossingen bedacht om het kruispunt vooral voor fietsers veiliger te maken. Met een vrijliggend fietspad geven wij meer ruimte voor de fietsers. Geweldig om het fietspad dan nu met de scholieren te mogen openen”, aldus wethouder Robert van Asten (wethouder Mobiliteit).

Ruimte voor fietsers
De oversteek voor fietsers op het kruispunt Van Alkemadelaan-Wassenaarsweg is verbeterd. Er zijn vrijliggende fietspaden aangelegd en de verkeerslichten zijn zo afgesteld dat fietsers en auto’s die rechtdoor rijden tegelijk oversteken. Autoverkeer dat rechtsaf slaat, rijdt niet tegelijk met de fietsers weg maar heeft een eigen verkeerslicht gekregen. Zo rijden fietsers en autoverkeer elkaar niet meer in de weg en dat maakt het met name veiliger voor fietsers.

Geen opmerkingen: