CPC-trainingen bij HRR: hardlopers op de goede wegEen goede CPC staat of valt met een gedegen voorbereiding. Daarom staat de Haagse atletiekvereniging HRR ook dit jaar weer klaar om hardlopers speciaal hiervoor te trainen. De CPC-trainingen voor de 5, 10 en 21,1 kilometer gaan 30 november van start. De CPC is het grootste atletiekevenement van Den Haag en wordt volgend jaar op 8 maart gehouden.

Gedegen aanpak
HRR (Hague Road Runners) organiseert de trainingen al zolang de club bestaat, dit jaar 35 jaar. “Deelnemers aan onze trainingen lopen de CPC in principe zonder problemen uit”, zegt Ben van Kan, een van de trainers bij HRR. “We letten op looptechniek, lichaamshouding maar ook op zaken als goed schoeisel. Tijdens de trainingen voeren we tempo en afstand langzaam aan op, zodat je op 8 maart met een gerust hart aan de start kunt verschijnen.”

Groepsgevoel
De CPC-lopers worden in de aanloop naar de wedstrijd opgenomen in de reguliere loopgroepen bij HRR. “Dat deden we vorig jaar voor het eerst en dat is uitstekend bevallen. Nieuwkomers krijgen tips van ervaren lopers en het groepsgevoel wordt alleen maar sterker, precies zoals we het bij HRR willen hebben. Juist dat stimuleert zo. We zijn een degelijke hardloopvereniging met goed opgeleide trainers, en tegelijk weten we het ook heel gezellig te houden. Dat is onze grote kracht. En de omgeving is prachtig. Onze vereniging ligt op de grens van Den Haag en Wassenaar, hiervandaan loop je zo de duinen in!”

Trainingen ’s avonds en overdag
De CPC-trainingen worden drie keer in de week gegeven. Dat betekent in totaal ongeveer veertig trainingen. Iedereen kan op zijn eigen niveau inschuiven, vervolgt Van Kan. “Het is mogelijk om zowel ’s avonds als overdag te komen. En na de CPC verwelkomen we alle deelnemers graag als lid van onze vereniging.” Voor meer informatie, kijk op de website van HRR: hagueroadrunners.

Geen opmerkingen: