Beginnerscursus voor hardlopers


Hague Road Runners gaan weer van start 


Mensen die het hardlopen dit jaar hebben ontdekt, kunnen de komende maanden een professionele slag maken. Op 13 september begint de jaarlijkse beginnerscursus bij de Haagse atletiekvereniging HRR (The Hague Road Runners), gevestigd aan de rand van Benoordenhout. 


Opmaat naar CPC 

De laagdrempelige cursus is zo georganiseerd dat iedereen tot zijn recht komt. De trainingen vinden plaats in een gezellige en ontspannen sfeer. De beginnerscursus kan ook een opmaat naar het serieuze werk zijn. “Denk aan de CPC die elk jaar in maart wordt gehouden”, vertelt Robert Ficker, trainer bij HRR. “Veel mensen die voor het eerst gaan rennen, krijgen de smaak hier echt te pakken. Onder deskundige begeleiding leren hoe ze verantwoord naar langere afstanden kunnen toewerken, zoals de 5 kilometer, of zelfs de 10.” 


Populair

Door de coronabeperkingen is de populariteit van hardlopen nog verder toegenomen, weet Ficker. “Mensen moeten hun energie nou eenmaal kwijt, en de hardloopsport leent zich daar uitstekend voor. We zijn er ondanks de beperkingen in geslaagd de trainingen verantwoord door te laten gaan dit jaar. Ons clubhuis is gelukkig weer open, uiteraard met inachtneming van de regels.” 


Duinen, strand en bosgebied 

HRR ligt op een steenworp afstand van de duinen en Clingendael, waar veel van de trainingen plaatsvinden. De trainingen voor de beginnerscursus zijn op donderdagavond en zondagochtend. Het is de elfde keer dat HHR de cursus organiseert. 

Voor inschrijven en meer informatie: www.hagueroadrunners.nl/training/beginnerscursus

Geen opmerkingen: