Benoordenhout Gastvrij

Benoordenhout gastvrij oekraine

Benoordenhout Gastvrij 

Benoordenhout Gastvrij, onderdeel van de Wijkvereniging Benoordenhout, startte in maart 2022 met vrijwilligers met het organiseren van activiteiten aanvullend aan de opvang van gevluchte Oekraïners, meest vrouwen, kinderen en ouderen. Op dit moment wonen meer dan 220 volwassenen en kinderen in de opvang in het ANWB-gebouw nadat de eerste tijdelijke opvang in de Shell-Campus is opgeheven. 

 

Veel Oekraïense mannen en vrouwen hebben inmiddels een baan, meestal onder het niveau waar zij voor zij zijn opgeleid. Hun diploma’s worden niet in de EU erkend. Een aantal ervaren vrijwilligers zoekt voor kansrijke kandidaten een meer passende baan.  

De kinderen gaan naar school en met name naar Nederlandstalige scholen. 

 

De afgelopen twee jaar zijn meer dan 25 activiteiten georganiseerd zoals voetbal en kunstateliers voor kinderen, koffieochtenden, kunstwandelingen en tennis voor ouderen. We hebben samen Sinterklaas en kerst gevierd. Er zijn b.v. ook kleding- en goederenbeurzen georganiseerd, laptops ingezameld, deels van cyrillische toetsenborden voorzien en uitgedeeld en er zijn fietsen ingezameld, opgeknapt en verstrekt. 

In de ANWB-Campus worden door vrijwilligers Engelse les aangeboden. Nederlandse les wordt op verschillende plekken in de stad aangeboden door de gemeente. We hebben 40 taalmaatjes die Oekraïense vluchtelingen helpen met conversatie in toenemende mate Nederlands i.p.v. Engels.  

 

Er zijn regelmatig nieuwe vrijwilligers nodig. Meld u aan bij voorzitter@wvbn.nl 

 

Benoordenhout gastvrij QR codeEr is een tweewekelijkse nieuwsbrief waarvoor u zich aan kunt melden door de QR-code te scannen. Daar kunt u ook aangeven of u actief wilt worden als vrijwilliger.
Benoordenhout gastvrij PDF

 

 

Vorig artikelContactClub 55+ Nieuwsbrief 1ste kwartaal 2023
Volgend artikelWijkCafé op donderdag 5 januari

2 REACTIES

  1. Graag mij in contact brengen met een co ordinator van de Oekra”iner
    s in het ANWB gebouw

  2. Goedemiddag, als het goed is, is er inmiddels contact met u opgenomen. Vriendelijke groet, Carla van Waes

Reacties zijn gesloten.