Benoordenhout Gastvrij

Benoordenhout gastvrij oekraine

Benoordenhout Gastvrij

Benoordenhout Gastvrij is op verzoek van de wijkvereniging in maart 2022 begonnen met het organiseren van vrijwilligers rond de opvang van Oekraïeners. Aanvankelijk waren er enkele families in het Benoordenhout die Oekraïense vluchtelingen in huis opnamen, later kwam daar het Shell-hotel bij waar 140 Oekraïense vluchtelingen gehuisvest zijn. Binnenkort verhuizen zij naar het ANWB-gebouw waar nog 130 Oekraïeners bij komen van elders uit de stad en uit Wassenaar.

Het afgelopen jaar zijn er meer dan 25 activiteiten georganiseerd zoals voetbal en kunstateliers voor kinderen, koffieochtenden, kunstwandelingen en tennis voor ouderen en we hebben samen Sinterklaas en kerst gevierd. Daarnaast zijn kledingbeurzen georganiseerd, laptops ingezameld, van cyrillische toetsenborden voorzien en uitgedeeld en er zijn fietsen ingezameld, opgeknapt en verstrekt.

Op het hotel wordt door een van de vrijwilligers Engelse les aangeboden (Nederlandse les wordt op verschillende plekken in de stad aangeboden door de gemeente). We hebben 20 taalmaatjes die Oekraïensevluchtelingen helpen met conversatie. Een deel doet Nederlands, anderen Engels. Daar is nog veel vraag naar!

Benoordenhout gastvrij QR codeEr is een tweewekelijkse nieuwsbrief waarvoor u zich aan kunt melden door de QR-code te scannen. Daar kunt u ook aangeven of u actief wilt worden als vrijwilliger.
Benoordenhout gastvrij PDF

 

 

Vorig artikelContactClub 55+ Nieuwsbrief 1ste kwartaal 2023
Volgend artikelWijkCafé op donderdag 5 januari

2 REACTIES

  1. Graag mij in contact brengen met een co ordinator van de Oekra”iner
    s in het ANWB gebouw

  2. Goedemiddag, als het goed is, is er inmiddels contact met u opgenomen. Vriendelijke groet, Carla van Waes

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in