70 vuilniszakken vuurwerkafval gevuld door 60 moslims in alle vroegte

Terwijl half Den Haag nog sliep, ging een groep moslims op nieuwjaarsdag (1 januari 2020) in alle vroegte de straat op om vuurwerkafval op te ruimen. Het ging om leden van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap in Den Haag. Ook in diverse andere steden werden zulke acties gehouden zoals in Amsterdam, Amstelveen, Almere, Arnhem, Eindhoven en Nunspeet.

Leden verzamelden zich in Den Haag in de oudste moskee van Nederland, de Mobarak Moskee  al om 6:30 ’s ochtends. En gingen na de eerste gebed van het jaar de straat op. In Den Haag namen 60 leden deel aan vuurwerk opruimen en werden ruim 70 vuilniszakken gevuld.

In de wijk Benoordenhout werd Oostduinlaan t/m Nassaubuurt en Van Alkemadelaan en diverse zijstraten schoongeveegd. Dit jaar deden landelijk ruim 250 leden mee aan opruimacties.

De leerstellingen van de islam onderwijzen moslims om dienstbaar te zijn in de samenleving. De schoonmaakactie is één van de vele acties die de gemeenschap houdt door het jaar heen, als een gebaar van nabuurschap en dienstbaarheid. Het nieuwe jaar beginnen met een goede daad!

Elke jaar worden zulke acties gehouden verdeeld over het hele land. Hiermee wordt een steentje bijgedragen aan de samenleving en juiste leerstelling van islam gepresenteerd.

Vorig artikelVoorstel Openbaar Vervoer
Volgend artikelBenoordenhoutse Oldtimer Club events 2020