Beste vrijwilligers van uw bewonersorganisatie

Corona actie: Den Haag
Corona actie, bezorgen van de hulpflyer. Foto: 070fotograaf - Frank van der Leer

Op 17 maart stuurde ik u een spreekwoordelijke hart onder de riem, toen de Coronacrisis net was losgebarsten. Ik hoop dat het nog steeds goed met u gaat. En met uw naasten.

Via deze weg wil ik u bedanken voor de wijze waarop u in deze bijzondere situatie invulling geeft aan uw belangrijke rol in de wijk. Ik zie u mooie, belangrijke dingen doen. Door kwetsbare buurtbewoners te begeleiden naar de maaltijdservice en andere voorzieningen. Door nog actiever uw netwerken, tot “achter de voordeur”, te delen met onze stadsdeelorganisatie, de welzijnsinstellingen, zorgpartners, politie en anderen. Door als bewonersorganisatie in een flyer buurtbewoners op te roepen om vol te houden. Met daarbij handige overzichten om in uw buurt deze periode door te komen. Want samen kunnen we dit aan.

Ik zie dat u belcirkels en whatsappgroepen start, voor onderling contact in deze tijd. Of digitaal activiteiten organiseert, nu we allemaal veel van onze tijd gedwongen thuis zijn. U helpt nieuwe buurtinitiatieven op weg. U deelt informatie over de geldende maatregelen, die overigens in allerlei talen beschikbaar is vanuit de gemeente. U roept straatvertegenwoordigers en relaties op om signalen over de 1,5 metersamenleving in hun straat of buurt te melden. U blijft de gemeente scherp houden op zaken, die verkeerd lopen of net wat te weinig aandacht krijgen. U bent er voor elkaar, voor uw buurt en voor Den Haag. Daar ben ik u dankbaar voor.

Zoals u weet, kunt u voor al uw vragen en suggesties bij uw stadsdeelorganisatie terecht. Daar wil ik u toe blijven oproepen. Als u ideeën of suggesties voor mij heeft, dan hoor ik die ook graag.

Alle goeds in deze lastige tijd. Houd u Haags!

Met vriendelijke groet,

Martijn Balster
Wethouder Wonen, Wijken en Welzijn

 

Vorig artikel5 Mei 2020 vieren we samen, ook nu
Volgend artikelVernieuwd Wilhelmus door Wieteke van Dort & koor