Afval rond de jaarwisseling

In deze periode van het jaar is het handig te weten waar en wanneer u uw afval kwijt kunt.

Afvalcontainers tijdelijk buiten gebruik                                                                Rond de jaarwisseling zijn verschillende afvalcontainers afgesloten, dan wel verwijderd. Het gaat om:

  • Verschillende ondergrondse restafvalcontainers én alle containers voor papier en plastic    verpakkingen, blik en drinkpakken zijn dicht op 31 december en 1 januari.
  • Sommige bovengrondse containers worden weggehaald voor 31 december en teruggezet in het nieuwe jaar.
  • Alle containers voor textiel zijn dicht van 26 december tot en met 2 januari.

Huisvuilkalender
Wilt u weten wat u met uw afval kunt doen in deze periode, raadpleeg dan: www.denhaag/afval
Heeft u geen printer, haal dan een papieren versie van de afvalkalender op bij een bibliotheek of bij het stadhuis.

Vuurwerk opruimen
De Haagse Milieu Service start op 1 januari met het verwijderen van vuurwerkresten. Drukke gebieden waar de meeste vuurwerkresten of brandhopen liggen, worden als eerste schoongemaakt. Daarna komen kleinere resten aan de beurt.

Help mee! Is in uw straat vuurwerk afgestoken? Help dan de Haagse Milieu Service door samen met uw buurtgenoten de straat alvast aan te vegen. Ook voor uw eigen veiligheid en die van uw kinderen!

Kerstbomen
Van 2 tot en met 13 januari haalt de gemeente 1 keer in de week kerstbomen op. Kijk voor de precieze data voor uw buurt op de huisvuilkalender (zie hierboven). Zet uw kerstboom op de afhaaldag voor 7.45 uur op de stoep.

Verloot je Boompje
Kinderen kunnen kerstbomen inleveren en daarmee mooie prijzen winnen. Voor elke boom die je inlevert, krijg je een lootje en een sticker. Een volle kaart met stickers kun je inwisselen bij een winkel of voor een VVV bon van € 5,- . Met de lootjes die je hebt ontvangen, maak je kans op verschillende prijzen. Kijk voor meer informatie en de trekking op www.verlootjeboompje.nl
In onze wijk kun je kerstbomen inleveren:
·       Hart Nibbrigkade
·       Johannes Bildersstraat
·       Soutelandelaan
·       Nyelantstraat

 

 

 

 

Vorig artikelWijkCafé op donderdag 5 januari
Volgend artikelDuinzichtgesprek met Afshin Ellian