Benoordenhoutseweg veiliger

Oversteekplaats Benoordenhoutseweg Foto: Alexander Mullenders

Werd recent de komst van een interactief zebrapad op de Benoordenhoutseweg aangekondigd, inmiddels zijn meer maatregelen getroffen voor het verbeteren van de veiligheid aldaar. In samenspraak met bewoners heeft wethouder Robert van Asten een afsprakenlijst opgesteld om de Benoordenhoutseweg veiliger te maken voor verkeer en voetgangers.

Maatregelen

Intussen zijn grote vrachtwagens met dubbele oplegger verboden op de Benoordenhoutseweg. Ook staan de verkeerslichten bij de oversteekplaats tussen Clingendael en het Haagse Bos nu 24 uur per dag aan. Voorheen waren deze ’s avonds uitgeschakeld.

Maatregelen die worden uitgewerkt, zijn het plaatsen van knipperlichtborden en een gekleurde ’50’ op de rijbanen, die de maximale snelheid aangeven. Op de ventweg zou de aanleg van drempels het verkeer langzamer laten rijden. Ook wordt – in overleg met Transport en Logistiek Nederland – bekeken hoe bestuurders van vrachtwagens verleid kunnen worden via de A4 te rijden in plaats van de A44 die uitkomt op de Benoordenhoutseweg. Verder wordt er gelobbyd voor de komst van flitspalen.

Maatregelen voor de langere termijn vragen om meer onderzoek. Zo wordt gekeken naar naar de mogelijkheid van een wegversmalling ter hoogte van de oversteekplaats. Ook uitbreiding van het aantal 30-kilometerzones in het Benoordenhout wordt onderzocht.

Vorig artikelJaap de Hoop Scheffer – CCB lezing 15 december, 15.00 uur
Volgend artikelOpknapbeurt voor Rosarium