Bronovo blijft open  

Bronovo ziekenhuis
Bronovo ziekenhuis Foto: 070fotograaf, Frank van der Leer

Bronovo blijft ook na 2024 open. Dat staat in plannen van Haaglanden Medisch Centrum (HMC) waaronder het ziekenhuis valt. Tot 2030 blijft het een ziekenhuis voor onder meer planbare en poliklinische zorg. Wat er na 2030 met Bronovo gaat gebeuren, is nog niet helemaal duidelijk. Plannen daarvoor worden met bewoners van de wijken er omheen en andere zorginstellingen gemaakt, belooft de top van HMC.
Duidelijk is al wel dat na 2030 Bronovo plaats biedt aan een ‘vernieuwend zorgaanbod’, zoals de top van de ziekenhuizen het omschrijft. ‘Hierin is ruimte voor zorg van medisch specialist tot huisarts.’ Speciale aandacht is er daarbij voor ouderen en patiënten met chronische aandoeningen.

In een toelichting op het open blijven van Bronovo zegt mevrouw Ingrid Wolf, voorzitter van de raad van bestuur HMC: ‘Wij hebben goed naar iedereen geluisterd en denken met dit plan tegemoet te komen aan wensen uit de buurt en wensen uit de stad. We doen wat inwoners nodig hebben. Bronovo blijft een ziekenhuis voor planbare zorg. Dat zijn behandelingen en operaties die geen spoed hebben. In het weekend is het ziekenhuis dicht. Patiënten kunnen dus nog jaren terecht bij hun vertrouwde arts. Bijvoorbeeld voor een zwangerschapscontrole, om bloed te prikken, voor onderzoek of operatie aan knie of heup.’

De nieuwe plannen met het Bronovo ziekenhuis zijn onderdeel van een plan om de andere ziekenhuizen van HMC te verbouwen. Zowel in HMC Antoniushove in Leidschendam als in HMC Westeinde in Den Haag wordt het aantal operatiekamers uitgebreid. Ook de Spoedeisende Hulp (SEH) in Westeinde wordt vernieuwd en uitgebreid. Ook worden op ‘Westeinde’ verpleegafdelingen vernieuwd en krijgt het ziekenhuis een nieuwe gevel. Met de gemeente Den Haag wil de Raad van Bestuur gaan kijken naar een betere bereikbaarheid en meer parkeerplaatsen.

Vorig artikelZomerconcert Muziekacademie
Volgend artikelTea Concert zaterdag 14 mei