ContactClub Benoordenhout 55+

contact-club-benoordenhoutCCB

De ContactClub Benoordenhout (CCB) is een subcommissie van de wijkvereniging Benoordenhout.

Zij heeft tot doel: het stimuleren van sociale, sociaal-culturele, recreatieve en voorlichtende activiteiten voor 55+ ouderen. Er worden diverse evenementen georganiseerd waarbij nieuwe contacten met wijkbewoners gemaakt kunnen worden.

Activiteitenprogramma

De contactclub tracht haar doel te bereiken door het bieden van een programma met een zo groot mogelijke variatie, waarin o.a. zijn opgenomen;

 • Lunches en diners op verschillende locaties in de wijk
 • Excursies in ons land naar interessante tentoonstellingen, musea of andere bijzondere bezienswaardigheden
 • Lezingen over diverse onderwerpen (kunstgeschiedenis, geschiedenis, archeologie, architectuur, staatkunde)

De lezingen vinden plaats in het Benoordenhuis. Alle 55+ bewoners van het Benoordenhout zijn welkom! De lezingen zijn voor CCB-leden en CCB-donateurs gratis, anderen betalen € 5,00 per bijeenkomst. De kosten voor lunches, diners en excursies komen voor rekening van de deelnemers. Alleen voor de jaarlijkse kerstbrunch neemt de CCB een deel voor haar rekening.

De leden en donateurs van de CCB ontvangen elke twee maanden op papier of per email een Nieuwsbrief, waarin het uitgebreide programma voor de komende twee maanden is opgenomen. De Nieuwsbrief staat ook op deze website (rechtsonder onder Contactclub Benoordenhout 55+).

Contributie

De CCB-contributie voor leden en donateurs van de CCB is € 9,50 per persoon per jaar. Deze komt bovenop de jaarlijkse contributie die men aan de Wijkvereniging moet betalen omdat u tevens lid of donateur moet zijn of worden van de Wijkvereniging Benoordenhout.

Leden van de CCB moeten woonachtig zijn in het Benoordenhout. Voor mensen buiten het Benoordenhout bestaat de mogelijkheid om donateur te worden van de Wijkvereniging en de CCB. Donateurs betalen dezelfde contributie als leden, maar hebben geen stemrecht op de ledenvergaderingen.

De bestuurscommissie (het bestuur) van de contactclub bestaat uit:

 • Voorzitter/secretaris van de CCB: Jan van Kreveld (jh.vankreveld@ziggo.nl).
 • Marjolein Schröeder
 • Gerrit van Straalen
 • Jos Bierlaagh
 • Marianne Roodzant
 • Vanuit het bestuur van de Wijkvereniging: Stefan Baecke

Aanmelden

Aanmelden als lid of donateur kan:

 • via deze website (ga de pagina Lid worden) óf
 • via Rinia de Bruin: rinia.db@zonnet.nl of tel. 070-3282477.

Sportieve activiteiten

Los van de CCB kan men iedere maandag van 10.00 tot 12.00 uur bij de hockeyvereniging HDM terecht voor diverse sportieve activiteiten. Die activiteiten beginnen met koffie/thee en iets lekkers.

Fitness en Nordic Walking vinden onder begeleiding plaats. De overige activiteiten zijn vrij voor gebruik, zoals Indoor Bowls (koersbal), Sjoelen, Tafeltennis en Outdoor Bowls. Deze activiteiten worden georganiseerd door Stichting Sportcomplex Groenendaal ‘SSG’. De prijs per ochtend is € 5,00, te voldoen aan de bar bij binnenkomst.

Vorig artikelInformatiebijeenkomst herontwikkeling ANWB-terrein
Volgend artikelLID WORDEN