Den Haag winnaar NK ‘Tegelwippen’

Den Haag is de trotse winnaar van de Gouden Schep van het Nederlands Kampioenschap ‘Tegelwippen’. Tussen 30 maart en 1 oktober hebben Haagse inwoners, organisaties en bedrijven ruim 200.000 tegels uit de grond gehaald. Deze ruimte is vervolgens gevuld met bloemen en planten. Het Tegelwippen wordt in Den Haag ondersteund door Duurzaam Den Haag en de wethouders Van Tongeren (duurzaamheid, milieu en energietransitie) en Bredemeijer (onderwijs, sport en buitenruimte).

Waarom tegels wippen?

Edwin Cornelissen van Duurzaam Den Haag: ‘Een groene stad is goed voor mens en dier. Planten zorgen namelijk voor minder opwarming van de stad in tijden van hitte, ze vormen een fijne leefomgeving voor verschillende diersoorten, vangen fijnstof op, verminderen stress en in een groene tuin kan regenwater goed weglopen. Daarom is het zo belangrijk om Den Haag te vergroenen.’

Onder de naam Operatie Steenbreek ondersteunt Duurzaam Den Haag het gehele jaar door bewoners en bedrijven die de omgeving willen ‘onttegelen’ en vergroenen. Bij tuincentrum Mens & Tuin in Moerwijk kunnen tegels worden ingeruild voor gratis plantjes.

 

 

Vorig artikelWandel mee met de boswachter
Volgend artikelInformatieavond ‘Help Bronovo open houden’