Doe mee met proef: isoleer ramen met enkelglas

Foto: Stichting Duurzaam Den Haag

Door ramen van enkelglas gaat veel warmte verloren. Daarom lanceren Stichting Duurzaam Den Haag en TNO in Den Haag de proef ‘raamisolatie’. Hierbij worden drie  tijdelijke oplossingen geboden voor het isoleren van ramen met enkelglas. De drie manieren die TNO heeft bedacht, betreffen voorzetramen die passen bij verschillende soorten en groottes van ramen. De voorzetramen worden voorzien van raamfolie dat na een paar minuten föhnen strak trekt. Daarna ziet het eruit als een mooi doorzichtig raam. Met dit voorzetraam gaat zo’n 50% minder warmte verloren!
Meer informatie vindt u op http://tno.nl/voorzetraam

Doe mee met de proef

Bewoners van Den Haag kunnen zich tot 30 september aanmelden voor deelname aan de pilot op http://duurzaamdenhaag.nl/pilot-raamisolatie. Na aanmelding volgt er een korte training in oktober. Deelnemers ontvangen daarna de isolatiematerialen om daarmee aan de slag te gaan. Kunt u dit niet zelf, geef dit dan aan bij uw aanmelding. Let op: aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.

Hulp door vrijwilligers – meld u aan

Hoewel het bevestigen van de folie en het plaatsen van de voorzetramen een eenvoudige klus is, zullen niet alle mensen die willen deelnemen daartoe in staat zijn. Daarom roept  Stichting Duurzaam Den Haag mensen op om zich te melden als vrijwilliger voor dit project. Graag voor 30 september via http://duurzaamdenhaag.nl/pilot-raamisolatie

 

Vorig artikelDansen op het Plein
Volgend artikelVolwaardige bieb terug in Benoordenhout