Eekhoorns en boommarters weten faunabrug eindelijk te vinden

Eekhoorns en boommarters maken eindelijk gretig gebruik van de faunabrug over de Benoordenhoutseweg. De brug werd in 2012 over de N44 aangelegd om de dieren te laten oversteken tussen het Haagse Bos en Landgoed Oosterbeek/Clingendael. Aanvankelijk bleef het rustig op de brug maar in het afgelopen jaar registreerden camerabeelden liefst 263 verplaatsingen van eekhoorns en 170 verplaatsingen van boommarters. Stadsecoloog Esther Vogelaar spreekt dan ook van een groot succes. Het geduld is beloond!

De eekhoorns gebruiken de brug vooral in augustus, september en begin oktober. Dit is de periode waarin zij hun voedselvoorraden voor de winter aanleggen. De brug heeft hun zoekgebied aanzienlijk vergroot. De boommarters gebruiken de brug ook veel in de zomer.

Het mag bijzonder heten dat de knaag- én roofdieren gebruik maken van de brug. Het zijn bepaald geen vrienden van elkaar. Sterker nog: de eekhoorn staat zelfs op het menu van de boommarter! Beelden geven een verklaring voor het gezamenlijk gebruik: de eekhoorns wagen veelal overdag de oversteek, boommarters voornamelijk ’s nachts.

Vorig artikelKunstroute
Volgend artikelProefbeleid voor zeven evenementenlocaties