Gratis bomen op zaterdag 5 februari

Bomen uitdeeldag 5 februari 2022

Op zaterdag 5 februari tussen 13.00 en 16.00 uur kunnen bewoners van Den Haag gratis een of meer bomen ophalen bij de eerste Haagse bomenhub in de Binckhorst. Deze weggeefactie is bedoeld om Nederland sneller te vergroenen en komt voort uit een samenwerking tussen Meer Bomen Nu, Duurzaam Den Haag, Milieufederatie Zuid-Holland, platform I’M BINCK en Urban Sync.

Hoe werkt het

Als bewoner van Den Haag kunt u zich aanmelden voor één of meer gratis bomen via http://www.meerbomen.nu/haagsebomenhub De bomenhub, waar de bomen op 5 februari zijn op te halen, bevindt zich op de CarWeide in de Binkhorst tegenover Castorstraat 4. Bij de bomenhub komt een rotonde en daar zet een vrijwilliger een boom in uw achterbak of fietstas. Deze groene drive-through is volledig coronaproof! De hub is ook op de fiets goed bereikbaar. Dat is wel zo duurzaam. De zaailingen die uitgedeeld worden, zijn tussen de halve en anderhalve meter groot en de kleinere passen in een fietstas. U mag zoveel bomen meenemen als u wilt, zolang de voorraad strekt.

De bomenhub

In het hele land groeien jonge boompjes en struiken op plekken waar ze geen kans hebben. Ze staan te dicht op elkaar, te dicht bij een pad of op een bouwlocatie. Op de bomenhub worden deze jonge, overtallige of ongewenste boompjes tijdelijk ingekuild totdat ze een permanente plek krijgen bij boeren en bewoners die willen planten. Meer Bomen Nu is de organisatie achter deze activiteiten. Ze is ook actief in Den Haag. Wilt u Meer Bomen Nu helpen? U kunt zich aanmelden als vrijwilliger op http://www.meerbomen.nu

 

 

Vorig artikelCommissievergadering Stadhuis over toekomst ANWB/Clingendael
Volgend artikelSubsidieregeling Samen Sociaal en Vitaal