Haagse Vrijwilligersprijzen

Keramiek: Wim van Ophem. Foto: 070fotograaf - Frank van der Leer

Nomineer je beste Haagse Vrijwilliger of het beste Vrijwilligersteam!

De zoektocht naar de verborgen sterren van 2020 in Den Haag is gestart! Nomineer jouw beste, meest onmisbare vrijwilliger, vrijwilligersteam of organisatie. Dat kan tot en met 15 oktober 2020. Vrijwilligerswerk heeft dit jaar een andere invulling gekregen, wat niet altijd gemakkelijk was. Toch heeft vrijwilligerswerk een enorme boost gekregen. Het thema van dit jaar is daarom: Nieuwe energie.

Op zaterdag 7 december is het Nationale Vrijwilligersdag en op
vrijdag 11 december organiseren gemeente Den Haag, PEP Den Haag en ibis Den Haag City Centre de Haagse Vrijwilligersprijzen.

NIEUW! Je kunt dit jaar ook een vrijwilligersteam nomineren.

Heeft jouw organisatie een bijzondere vrijwilliger die een extra applaus verdient? Of een vrijwilligersteam dat nieuwe energie geeft aan vrijwilligerswerk en een keer in de spotlight moet staan?  In de vijf onderstaande categorieën worden drie kandidaten of teams geselecteerd. Zij dingen mee naar de titel ‘Haagse Vrijwilliger van 2020’ of ‘Haags Vrijwilligersteam van 2020’.

Nomineer jouw vrijwilliger of team in één van de onderstaande categorieën. Dat kan tot uiterlijk 15 oktober 2020!

⚽️ Sport
🎭 Cultuur
🤗 Zorg en welzijn
🎓 Onderwijs en jeugd
🌳 Buurt en omgeving

Deskundige jury

Een deskundige jury kiest per categorie een top 3 van vrijwilligers of een vrijwilligersteam. Vervolgens worden uit deze lijst van genomineerden uiteindelijk de beste vrijwilligers of teams van dit jaar gekozen. Tijdens het feestelijke -en exclusieve- evenement op vrijdag 11 december 2020 worden de Haagse Vrijwilligersprijzen 2020 uitgereikt.

Prijs: De winnaars ontvangen (naast een mooie avond) de titel ‘Haagse Vrijwilliger van het jaar’ of ‘Haags Vrijwilligersteam van het jaar’, een overnachting in een ibis hotel naar keuze in de Benelux, een oorkonde en een verrassing. Winnende vrijwilligersteams ontvangen een verrassingscadeau die op 11 december bekend wordt gemaakt.

Tot en met 15 oktober 2020 is het mogelijk om de beste en meest onmisbare vrijwilliger of vrijwilligersteam te nomineren.

Nomineer dan nu jouw Haagse vrijwilliger!

Nomineer jouw Haagse organisatie!

Dit jaar zetten we ook de spotlights op vrijwilligersorganisaties. De beste, bijzonderste of meest innovatieve twee worden 11 december tijdens het evenement bekendgemaakt en winnen een geldprijs. Ook in deze categorie is het thema: Nieuwe energie: de prijzen zullen worden uitgereikt aan de organisaties die er het beste in slagen om nieuwe energie aan vrijwilligerswerk te voegen en aan hun vrijwilligers.

Deelname criteria

Aan welke criteria moet jouw organisatie of initiatief voldoen om kans te maken op de prijs?

  • De organisatie werft vrijwilligers vanuit alle geledingen in de samenleving.
  • De organisatie sluit aan bij ontwikkelingen in de samenleving en de stad. Dat kan bijvoorbeeld zijn, het flexibel maken van het vrijwilligerswerk, of een inclusief wervingsbeleid voeren. Maar de jury staat ook open voor andere inzendingen.
  • Een aantoonbare good practice (beleid) ten aanzien van diversiteit van de doelgroepen.
    De organisatie maakt vrijwilligerswerk toegankelijk voor een diverse groep: jongeren, expats, statushouders, mensen met een beperking, senioren en/of mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
  • De organisatie heeft een helder beleid ten aanzien van boeien, binden en behouden van vrijwilligers.
  • De organisatie is professioneel georganiseerd en biedt gepaste begeleiding aan haar vrijwilligers.
  • De organisatie biedt verrassende taken aan als vrijwilligerswerk die ook aansluit op het thema Nieuwe energie. Bijvoorbeeld het managen van een bijzonder event, het inzamelen van babyspullen, paardrijden met mensen met een beperking, of behalve het kopje koffie schenken ook de etalage van het buurthuis mooi inrichten. Maar ook hier geldt: de jury laat zich graag verrassen.

Prijzen voor organisaties

Alle Haagse organisaties die werken met vrijwilligers en voldoen aan bovengenoemde criteria kunnen zich aanmelden en kans maken op de eerste prijs, een bedrag van € 3.500. Organisaties die bijna aan alle criteria voldoen, komen in aanmerking voor de tweede prijs; een aanmoedigingsprijs van € 1.500. Tot en met 15 oktober kun je jouw organisatie nomineren.

Nomineer dan nu jouw Haags vrijwilligersteam!

Nomineer dan nu jouw Haags vrijwilligersteam!

 

Verdient jouw organisatie een pluim?

Nomineer dan hier jouw organisatie!
Heb je nog vragen?
Neem dan contact op met PEP Den Haag per e-mail:
info@pepdenhaag.nlof via telefoonnummer 070-302 4444
Vorig artikelActiviteiten in het Benoordenhout
Volgend artikelNieuwe activiteiten van het Diamanttheater