Helpen@wvbn.nl

ANWB hoofdkantoor in Den Haag
ANWB hoofdkantoor in Den Haag. Foto: 070fotograaf - Frank van der Leer

Helpen@wvbn.nl : hulp vragen en bieden

WE LETTEN OP ELKAAR. EN WE HELPEN ELKAAR!
“Let een beetje op elkaar”, zei minister Bruins. “Ik reken op u” zei
de premier. Dat nemen we samen ter harte. Ook hulp vragen helpt!

In onze wijk zijn er veel mensen die hulp willen bieden. Ze melden zich massaal aan via helpen@wvbn.nl. Geweldig! Vanuit de wijkvereniging is ons doel de hulp te faciliteren op een makkelijke en laagdrempelige manier.

Download Corona flyer English

HULP VRAGEN HELPT IN DE STRIJD TEGEN HET CORONAVIRUS

Naast hulp aanbieden, is hulp vragen minstens zo belangrijk. Niet alleen op het moment dat u ziek bent. Het coronavirus is vooral gevaarlijk voor oudere mensen. Dat gegeven komt hard binnen. Zeker als u tot die groep behoort. In de strijd tegen snelle verspreiding en het beheersbaar houden van de druk op ons zorgsysteem is het aanvaarden van hulp heel belangrijk. Hulp vragen is dus niet iets om je voor te schamen, hulp vragen helpt.

Welke hulp kunnen we bieden?U kunt daarbij denken aan allerlei eenvoudige diensten waarbij u bijvoorbeeld zelf contact met grotere groepen mensen kunt vermijden of, juist op een veilige manier, in contact kunt blijven met de omgeving.
Boodschappen doen
Hond uitlaten
Een gesprekje/babbeltje
Een vaste contactpersoon
Enz.

Hulpvragen:
Mail: helpen@wvbn.nl
Telefoon: 070 – 324 0307

Meer informatie:
Hieronder vindt u informatie van VoorWelzijn en Evita Lokaal over ondersteuningsmogelijkheden in de wijk.

Helaas kunnen er ook mensen misbruik maken van de huidige crisis.
Belt u meteen 112 als u misbruik vermoedt

Voor welzijn

Ondersteuning nodig?
Om verspreiding van het coronavirus te reduceren adviseert de overheid onder andere bezoek aan ouderen en andere kwetsbare mensen te beperken. Tegelijkertijd wordt er ook geadviseerd om als ouderen geen gebruik te maken van het openbaar vervoer en (grote) gezelschappen te vermijden. Hierdoor heeft u wellicht behoefte aan een vorm van ondersteuning. Voor welzijn zet een aantal mogelijkheden op een rij.

Burenhulp
Binnen de Burenhulp Haagse Hout brengen we hulpbieders en hulpvragers bij elkaar, vaak
telefonisch om juist ook de niet-digitale doelgroep te helpen. Aanmelden kan via Esther de Groen, email naar: e.degroen@voorwelzijn.nl en vermeldt: naam, adres, telefoonnummer en hulpaanbod. Zij is ook telefonisch bereikbaar op 070 – 205 25 00 op werkdagen tussen 9.00-12.00 uur.

De Luisterlijn
Praten lucht op. De Luisterlijn is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Iedereen die behoefte heeft aan een luisterend oor kan bellen met het telefoonnummer: 070 – 345 45 00.
De Luisterlijn is ook via email ehulp@deluisterlijn.nl of chat (www.luisterlijn.nl) te bereiken. De chat is dagelijks van 10.00 tot 22.00 uur open.

Evita Zorg
Evita Zorg start met Eveline Glaser en een groep vrijwillige wijkbewoners een belservice in
Benoordenhout. Vrijwilligers vragen in hun omgeving aan ouderen of zij zich willen aansluiten bij de belservice. Vanuit de belservice worden ouderen wekelijks gebeld om te vragen hoe het gaat en of er behoefte is aan boodschappen en medicijnen. Voor vragen kunt u contact opnemen met Evita Zorg: meldt u aan via helpen@wvbn.nl

Vraag elkaar
Bent u aan huis gebonden en heeft u behoefte aan een fijn gesprek, iemand die naar u luistert en eventueel een vraag voor u kunt oplossen? De inspiratiecoaches van Vraagelkaar zoeken samen met u naar een lieve buurtgenoot, waarmee u nu alvast kunt kletsen. En straks lekker kunt genieten van een kopje koffie, spelletje of wandeling. Onze Vraagelkaar inspiratiecoaches zijn bereikbaar op werkdagen van 08.00 – 17.00 uur via 088-7878901. In het weekend kunt u ons ook bereiken via www.vraagelkaar.nl of email naar vraag@vraagelkaar.nl.

Rode Kruis
Het Rode Kruis heeft een speciaal telefoonnummer geopend waar ouderen en zieke mensen terechtkunnen met vragen rond het coronavirus. Het nummer is 070 – 445 58 88.
Als blijkt dat telefonische hulp niet voldoende is, wordt gekeken of een vrijwilliger kan worden ingezet.

RIVM
Heeft u specifieke vragen over het coronavirus? Het RIVM heeft een speciale telefoonlijn geopend die u dagelijks van 8.00-20.00 uur kunt bereiken via 0800 – 1351.

Ouderenconsulent
Heeft u vragen die u graag met de ouderenconsulent zou willen bespreken? Neem dan contact op met: Daisy Krommenhoek, Ouderenconsulent Voor Welzijn Benoordenhout,
d.krommenhoek@voorwelzijn.nl , 06 – 42 70 89 56 of 070 – 205 24 50.

Vorig artikelAfgelast – Brainstormsessie nieuwe activiteiten in Benoordenhout
Volgend artikel100.000 Maaltijden