Herdenking bombardement Bezuidenhout

Stichting 3 maart ’45 heeft tot doel de herdenking en het verhaal van het bombardement op het Bezuidenhout levend te houden voor het Bezuidenhout en Den Haag. Daartoe organiseert ze verschillende activiteiten, onder andere:

zondag 6 maart | Herdenkingsdag bombardement Bezuidenhout
Op deze dag wordt stilgestaan bij de slachtoffers van het bombardement op Bezuidenhout op 3 maart 1945. Het programma ziet er als volgt uit:

10.00 uur herdenkingsdienst (Christus Triumfatorkerk)
12.00 uur kranslegging (Juliana van Stolbergmonument)
13.00 uur ontmoeting met koffie/thee en broodjes (Juliana van Stolbergmonument)

Bij het Juliana van Stolbergmonument zijn zitplaatsen aanwezig voor degenen die niet de gehele ceremonie kunnen blijven staan. U hoeft dit jaar geen stoel te reserveren.

zondag 8 mei | Rondwandeling Bezuidenhout en Haagse Bos
Oorsponkelijk stond deze wandeling gepland op zondag 20 februari. Vanwege barre weersomstandigheden is de wandeling verzet naar zondag 8 mei. Medewerkers van de Stichting nemen u mee naar plekken in het Haagse Bos en de wijk Bezuidenhout waar zich ten tijde van het bombardement bijzondere gebeurtenissen hebben afgespeeld.

De wandeling start om 11.00 uur bij het Juliana van Stolbergmonument, op de hoek van de Juliana van Stolberglaan en de Koningin Marialaan. De wandeling duurt ongeveer een uur. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Vorig artikelVerkiezingsdebat gemeenteraad 2022
Volgend artikelKinderboeken gezocht