Herontwikkeling ANWB-terrein

Hoofdkantoor ANWB
Hoofdkantoor ANWB. Foto: 070fotograaf - Frank van der Leer

Geachte buurtgenoten en geïnteresseerden in de herontwikkeling van de ANWB-locatie,

ANWB

Eerder lieten we u weten dat de planvorming voor woningbouwproject Residentie Parkzicht meer tijd in beslag nam. Het oorspronkelijke voornemen was dat de ANWB in met name de historische bouwdelen gehuisvest zou blijven. Vandaag heeft de ANWB zijn medewerkers laten weten dat de ANWB nu ook externe locaties onderzoekt voor zijn nieuwe hoofdkantoor.

Huidige locatie

Naast de historische band met de huidige locatie zijn in de afgelopen maanden namelijk ook andere criteria meegewogen, zoals financiële haalbaarheid, flexibiliteit, bereikbaarheid en duurzaamheid. Op grond daarvan lijkt een nieuw hoofdkantoor een duidelijk betere optie dan verbouwing van het bestaande complex. Daarom gaat de ANWB nu mogelijke externe locaties uitwerken, bij voorkeur in Den Haag en uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer. Naar verwachting neemt de ANWB in het derde kwartaal van dit jaar een definitieve beslissing.

Monumentale bouwdelen

Naar aanleiding van dit nieuws ziet ABB Bouwgroep kansrijke mogelijkheden om de locatie als geheel te ontwikkelen. Uiteraard is behoud van de monumentale bouwdelen daarbij het uitgangspunt. We verkennen in de komende maanden de ontwikkelmogelijkheden in samenwerking met de ANWB en de gemeenten Wassenaar en Den Haag. Zodra de kaders hiervoor duidelijk zijn, komen we graag bij u terug om de omgeving en geïnteresseerden verder te betrekken bij de planontwikkeling.

Met vriendelijke groet,
Team Residentie Parkzicht

Vorig artikelHet Rode Kruis zoekt vrijwilligers bij ons in de buurt!
Volgend artikelJongeren en RIVM instructies