Hoe benader ik een jongere? Oefening baart kunst!

Onze wijk telt vier middelbare scholen. Dat betekent dat zo’n 4.000 leerlingen dagelijks op pad zijn in onze wijk. Denk aan de ritjes naar school en weer naar huis, maar ook aan pauzes of tussenuren die de leerlingen graag buiten de muren van de school doorbrengen.

Allicht dat er dan wel eens wat gebeurt, waar wij als volwassen buurtbewoners niet blij van worden. Maar ja, hoe spreek je een jongere aan op een manier die effectief is? Dat is lang niet eenvoudig!

Stap in de wereld van jongeren d.m.v. Virtual Reality

Op woensdagmiddag 22 maart kunnen volwassen wijkbewoners terecht in het pand aan Bisschopstraat 5 om uit te vinden wat een effectieve manier is om jongeren te benaderen.  Met behulp van een virtual reality-bril stapt u in de wereld van de jongeren. U kunt dan ervaren hoe het voelt als een buurtbewoner plotseling op u als jongere afstapt.

Het project is serieus van opzet en het programma op 22 maart wordt ingeleid en nabesproken. U kunt deelnemen aan een sessie om 13.30 of om 15.00 uur. Per sessie kunnen maximaal acht mensen deelnemen.

Aanmelden

Deelname is gratis. Vanwege de beperkte capaciteit is het van belang dat u zich aanmeldt. dat kan bij Mark Kramer, e-mail m.kramer@wijkz.nl of telefoon: 06 8168 8705
en bij Jaap de Wit, e-mail j.dewit@wijkz.nl of telefoon 06 1904 4457

 

Vorig artikelViolisten gevraagd voor Sinfonietta Den Haag
Volgend artikelOek de Jong in de Duinzichtkerk