Interactieve zebra voor Benoordenhoutseweg

Raadslid Jelle Meinesz van Hart voor Den Haag/Groep de Mos pleitte al langer voor een proef met interactieve zebrapaden die de veiligheid tijdens het oversteken vergroten. De gemeenteraad heeft deze week het voorstel unaniem aangenomen. Dat betekent dat nog dit jaar het eerste interactieve zebrapad wordt aangelegd, en wel op de Benoordenhoutseweg.

Camera en ledlampen

Een interactief zebrapad heeft een paar onderdelen. Naast het zebrapad attendeert een bord met geïntegreerde ledlampen de weggebruikers op de aanwezigheid van de oversteekplaats. Ook in de rijbaan, parallel aan de oversteekplaats, zijn ledlampen aangebracht. Zodra een voetganger het zebrapad nadert, wordt die door een camera geregistreerd. Steekt de voetganger daadwerkelijk over, dan gaan de ledlampen op de borden en in de rijbaan knipperen gedurende het oversteken.

Veilige Benoordenhoutseweg

Al vele jaren vragen bezorgde buurtbewoners om maatregelen ter bevordering van de veiligheid van de Benoordenhoutseweg. Onlangs nog vond er een ernstige ongeluk plaats waarbij op het zebrapad een jong meisje werd geschept. Als reactie op dit ongeval verzamelde het Actiecomité ‘Veilig Benoordenhoutseweg’ zo’n 1500 handtekeningen. De petitie werd vorige maand aangeboden aan burgemeester Van Zanen. Het interactieve zebrapad komt op de plaats waar het gevaarlijke zebrapad nu ligt.

 

 

 

 

 

Vorig artikelJaarplan 2022
Volgend artikelUpdate herontwikkeling ANWB