Joris Wijsmuller nieuwe directeur-bestuurder Duurzaam Den Haag en Klimaatfonds

Foto: Heleen Weening en Joris Wijsmuller bij start Operatie Steenbreek seizoen 2017. 

Joris Wijsmuller start per 1 juni als directeur-bestuurder bij Duurzaam Den Haag en Klimaatfonds. Hij volgt daarmee Heleen Weening op, die na acht jaar haar functie als directeur-bestuurder neerlegt.

De Raad van Toezicht van Duurzaam Den Haag, die belast was met de benoeming van de nieuwe directeur-bestuurder, laat weten zeer ingenomen te zijn met de opvolger van Weening. RvT-lid Thérèse van Gijn-Bruggink en tevens voorzitter van de sollicitatiecommissie: “We hadden om te beginnen een ruime keuze uit kandidaten. Maar de heer Wijsmuller stak er toch bovenuit. Hij kent de stad Den Haag als geen ander, terwijl bewonersparticipatie en duurzaamheid als een rode draad door zijn carrière lopen. Duurzaam Den Haag en Joris Wijsmuller, dat komt op ons over als een logische match.”

Als actief raadslid en later als wethouder Duurzaamheid nam Wijsmuller al vaak deel aan activiteiten van Duurzaam Den Haag en bewoners in de stad. Wijsmuller: “Deze stichting zet zich volop in voor bewonersparticipatie, en dat heb ik zelf ook altijd gedaan. Ik ben super blij dat ik nu vanuit deze nieuwe rol een bijdrage hieraan mag leveren.”

Ook vertrekkend directeur-bestuurder Heleen Weening is heel blij met haar nieuwe opvolger: “Joris is een echte Haagse Krach man, die Duurzaam Den Haag vanaf het begin een warm hart toedraagt. Hij sluit met al zijn ervaringen goed aan bij de club zoals ik die in de afgelopen jaren heb ontwikkeld: met aandacht voor thema’s als burgerkracht, klimaatadaptatie en energie. Het is gewoon een hele leuke man, een fijn mens. Ik draag met veel vertrouwen het stokje aan hem over.”

Over Duurzaam Den Haag
Duurzaam Den Haag is de toonaangevende, deskundige organisatie in Den Haag op het gebied van bewonersparticipatie bij de vormgeving en uitvoering van de energietransitie, het klimaatadaptief maken van de stad en het stimuleren van bewoners door het activeren, versterken en organiseren van burgerkracht. Duurzaam Den Haag is jouw partner in duurzaam doen.

Over Klimaatfonds
Het Klimaatfonds wordt eveneens bestuurd door de directeur-bestuurder van Duurzaam Den Haag. Deze stichting levert een bijdrage aan zichtbaar lokaal klimaatbeleid. Met tastbare projecten wordt de klimaatvriendelijkheid van bedrijven en organisaties lokaal zichtbaar.

Vorig artikelWijkCafé
Volgend artikelKunstroute Benoordenhout 2022