Lezing over kunstenaar Ai Weiwei donderdag 14 april

Olympisch stadion in Beijing, voltooid in 2008. Het gebouw is gebaseerd op een tekening van Ai Weiwei en lijkt op een vogelnest. Het nestmotief sluit volgens Weiwei goed aan bij de Chinese cultuur, waarvan de structuur zowel chaos als perfectie in zich draagt.

Donderdag 14 april om 15.00 uur houdt Marie-Claire Valck Lucassen een lezing over ’s werelds beroemdste Chinese kunstenaar Ai Weiwei.

Ai Weiwei (Peking, 1957) is een Chinees conceptueel kunstenaar, politiek activist en filosoof. Hij is veelzijdig en ook actief in andere kunstvormen, zoals architectuur, fotografie en film. Weiwei verbindt de traditionele Chinese cultuur met zijn persoonlijke beeldtaal. Hij staat bekend om zijn kritiek op de sociale en culturele veranderingen in zijn land. Voor het bekritiseren van de mensenrechtensituatie, de economische uitbuiting en de milieuvervuiling maakt hij intensief gebruik van het internet.

Voor Ai Weiwei gaat kunst over vrijheid van meningsuiting en een nieuwe manier van communiceren. Hij is inmiddels wereldberoemd. Hij heeft zo’n 700 internationale tentoonstellingen op zijn naam staan; 150 daarvan waren solotentoonstellingen.

De lezing maakt deel uit van het programma van ContactClub Benoordenhout (CCB). Voor leden en donateurs is de lezing gratis toegankelijk. Niet-leden betalen aan de zaal € 5,- .

Aanmelden – U kunt zich aanmelden bij Jan van Kreveld: via jh.vankreveld@ziggo.nl of tel. 06-47787109. Graag duidelijk uw naam én uw telefoonnummer vermelden.

Plaats: kantoorgedeelte van het ANWB-gebouw. Ga vanaf de Wassenaar­seweg het parkeerterrein van de ANWB over, naar de rechterzijde van het kantoorgedeelte. Neem daar de Personeelsin­gang.

 

 

Vorig artikelNieuwe locatie ‘Haags Ontmoeten’
Volgend artikelGluren bij de Buren in het Benoordenhout