Open brief ‘zorgen om sluiting Bronovo’

Bronovo ziekenhuis
Bronovo ziekenhuis Foto: 070fotograaf, Frank van der Leer

De commissie Ruimtelijke Ordening van onze wijkvereniging uit haar zorgen over de voorgenomen sluiting van Bronovo in een Open brief aan de Haagse wethouder Zorg, Jeugd en Volksgezondheid. De tekst van de Open brief kunt u lezen door onder aan deze pagina op het linkje te klikken. De tekst van de begeleidende brief leest u hier onder.

 

Geachte mevrouw Parbhudayal,

Ik benader u namens de Wijkvereniging Benoordenhout met onze zorgen over de voorgenomen sluiting van het Bronovo Ziekenhuis.
De gemeente heeft een zorgplicht voor haar burgers.
Het is duidelijk, dat door de demografische ontwikkelingen in Den Haag en de regio het besluit van het HMC om het Bronovo te sluiten tot grote knelpunten in de Haagse gezondheidszorg gaan leiden. De huidige COVID-19 epidemie toont aan, dat in de regeringsstad Den Haag nu al bij extra druk een ernstig beddentekort bestaat. Kennissen zijn voor zorg overgeplaatst naar o.a. Drachten en Maastricht.

Wij hadden bijgevoegde open brief al klaar liggen om naar u te verzenden, toen de Nieuwsuuruitzendingen van 8 en 9 februari nog eens benadrukten, dat de Nederlandse politiek op alle niveaus besluiten moeten nemen die invloed hebben op het in goede banen leiden van de gevolgen van de demografische ontwikkelingen. De uitzending van 9 februari biedt ook hoop, door duidelijk te maken, dat wanneer voor deeltijd werkende vrouwen ruimte wordt gecreëerd in de huiselijke beslommeringen, het mogelijk is om een belangrijk deel van de personeelstekorten in de zorg op te lossen.
Wij gaan ervan uit, dat u in uw rol als bestuurder met de gezondheidszorg in uw portefeuille zeker gemotiveerd zult zijn om de voorspelbare knelpunten in de zorg door de sluiting van het Bronovo te voorkomen.

Gaarne zal ik de brief (zie bijlage) in een gesprek nader toelichten,

mvg

Willem Beaumont
Lid commissie ruimtelijke ordening wijkvereniging Benoordenhout

open brief Bronovo

 

 

 

 

 

 

Vorig artikelPassend aandenken dode zomereik
Volgend artikelKunstwedstrijd, ook voor jongeren