Pluim voor mantelzorgers

Eén op de drie inwoners is mantelzorger, dat wil zeggen hij of zij zorgt voor een ander, bijvoorbeeld een familielid, vriend of buurman. Veel mensen beschouwen het geven van hulp als vanzelfsprekend. Ze helpen vanwege de band die ze hebben met iemand. Een deel van deze mensen weet echter niet dat ze hiermee ook mantelzorger zijn. Ze hebben daarom ook zelf recht op hulp en ondersteuning. Denk aan vervangende zorg, advies, contact met andere mantelzorgers en financiële vergoedingen.

Bent u mantelzorger?

Een mantelzorger is iemand die ongeveer acht uur per week een ander helpt, bijvoorbeeld vanwege een ziekte, verslaving of handicap. Onder helpen vallen zorgtaken maar ook  administratieve taken, het huishouden of boodschappen doen. Soms kan de hulp te zwaar worden. Dan is het goed te weten dat mantelzorgers er niet alleen voor staan.
Een overzicht van de beschikbare ondersteuning staat op www.denhaagmantelzorg.nl.    

De gemeente wil graag zo veel mogelijk mantelzorgers laten weten dat zij om hulp en ondersteuning kunnen vragen. Daarom is er een campagne gestart.

Vraag een Pluim aan

Alle mantelzorgers in Den Haag kunnen een Pluim aanvragen, een cadeaukaart die ze naar eigen wens kunnen besteden. Bijvoorbeel aan een dagje uit, een produkt of een tegoedbon voor een winkel. En kent u iemand die mantelzorger is? Wijs hem of haar dan op de mogelijkheid een Pluim aan te vragen. Dat kan tot 14 november a.s. via www.denhaagmantelzorg.nl.                                                                                                 De Pluim, die drie jaar geldig is, wordt thuisgestuurd.

Vorig artikelArchitectural Walk with Marcel Teunissen
Volgend artikelOpening European School Oostduinlaan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in