Programma Stadmakersfestival

Beste bewoners,

Op vrijdag 13 mei 2022 organiseert de gemeente samen met stadmakers uit de stad het Stadmakersfestival. Misschien heeft u er al iets over gehoord. Zo niet, dan wil ik u vragen deze datum alvast te noteren in uw agenda. Het festival staat in het teken van het werk van stadmakers! Dit zijn mensen die Den Haag, of een deel daarvan, een warm hart toedragen. Vanuit een maatschappelijke betrokkenheid helpen zij op verschillende manieren actief mee om de stad steeds mooier en beter te maken.

Het festival is te onderscheiden in twee delen. Een ochtenddeel op lokaal niveau in het stadsdeel Haagse Hout. Het middagdeel is meer stedelijk georiënteerd en vindt plaats in de Fokker Terminal (evenementenhal).

Ochtenddeel

Voor stadsdeel Haagse Hout organiseren lokale stadmakers tussen 09:00 en 11:30 uur twee wijkexcursies en een workshop in de wijk Mariahoeve, georganiseerd door lokale stadmakers. De wijkexcursies en de workshop vinden plaats in Mariahoeve en is voor álle stadmakers van heel Haagse Hout. Ik nodig u uit om dit ochtenddeel bij te wonen en bij te dragen aan het uiteindelijke resultaat van dit deel.

·  Excursie: Dromen over Ruimte: Excursie: Dromen over ruimte in Mariahoeve Haagse   Hout – Stadmakersfestival (haagsestadmakers.nl)

·  Excursie: Karakteristieken van de wijk Mariahoeve: Excursie: Karakteristieken van Mariahoeve Haagse Hout – Stadmakersfestival (haagsestadmakers.nl)

·  Workshop: Mobiele Datalab: Workshop: Datalab en herindeling ‘t Kleine Loo – Stadmakersfestival (haagsestadmakers.nl)

Middagdeel

Het middagdeel vindt plaats in de Fokker Terminal en begint om 12:00 uur. De middag zal beginnen met een gezamenlijke lunch en een opening van Burgermeester Jan Van Zanen. Hier kunt u samen met stadmakers van heel Den Haag meer workshops en lezingen bijwonen. Het complete festivalprogramma kunt u bekijken op www.haagsestadmakers.nl. Deze workshops en lezingen gaan over verschillende onderwerpen, bijvoorbeeld coöperatief energie opwekken, inclusie in de stad, collectieve woonvormen en nog veel meer. De dag wordt afgesloten met een borrel. Er is gelegenheid om te netwerken met stadmakers uit andere delen van Den Haag. Rond 18:00 uur is het festival afgelopen.

Ik hoop u te mogen ontvangen vrijdag 13 mei.

Debora Lootsma, Stadsdeeldirecteur Haagse Hout

 

 

 

Vorig artikelOmroep West belicht het Emma-monument
Volgend artikelZomerconcert Muziekacademie