Renovatie van Aloysius-gebouw van de Europese School Den Haag voltooid 

De afgelopen twee jaar heeft de Europese School Den Haag een belangrijk restauratieproject uitgevoerd aan het historische Aloysius-gebouw aan de Oostduinlaan 50. Het doel was de faciliteiten te moderniseren en tegelijkertijd de historische identiteit te behouden. Het gebouw beschikt nu over een Innovation Hub, een bibliotheek, laboratoria, gymzalen, een theater, een ICT-lab, kunst- en muziekstudio’s, klaslokalen en een kantine. Tijdens de renovatie werden de lessen in noodlokalen op het sportveld gegeven. Nu het project ten einde loopt, zullen deze lokalen de komende weken worden weggehaald.

Laatste werkzaamheden op en aan het veld

Vanaf maandag 1 februari worden vanaf ‘t Hoenstraat via de buren (‘De Residentie’) rijplaten neergelegd tot in het veld achter de school. Vanaf maandag 15 februari rijden er vrachtwagens via deze route onder begeleiding van een verkeersregelaar van en naar het noodgebouw. Er worden verkeersborden geplaatst met 5km per uur. Daarnaast zullen de bouwvakkers op het schoolterrein parkeren om zo de straat vrij te houden. Op zaterdag 27 februari zouden alle containers weg moeten zijn zodat in maart begonnen kan worden aan de herstelwerkzaamheden aan het grasveld. Daarnaast zal ook het beachvolleybalveld opnieuw worden aangelegd en krijgen de tennisbanen een opknapbeurt.

De buren

De Europese School Den Haag bedankt de buren en alle betrokkenen voor hun geduld en steun tijdens de renovatie. Zodra het mogelijk is, zal de school een open dag organiseren zodat iedereen de mogelijkheid krijgt het eindresultaat te zien.

Wat is een Europese school?

De Europese School Den Haag is een multiculturele school die leerlingen een unieke opleiding biedt, aangezien het curriculum in verschillende Europese talen wordt aangeboden. De leerlingen krijgen niet alleen les in een van de voertalen van de Europese Unie maar ook in hun Europese moedertaal.
De school werkt zowel met lesboeken als met laptops en tablets en geeft de leerlingen de mogelijkheid deel te nemen aan uitwisselingen, maatschappelijke stages en culturele reizen. Het doel is de leerlingen van de ESH zich te laten ontwikkelen tot verantwoordelijke, toekomstgerichte en proactieve wereldburgers.

 

Vorig artikelGezocht: secretaris wijkvereniging Benoordenhout
Volgend artikelValentijnsdag – Doe mee en win een cadeaubon