Speel de interactieve speurtocht ‘De Haagse Dierentuin’!

Interactief Haagse Dierentuin

De coronacrisis heeft impact op iedereen, maar ook zeker op kinderen. Activiteiten gaan niet door en familiebezoek is moeilijker. Om tóch voor een leuke activiteit te zorgen is er nu een interactieve speurtocht in het Benoordenhout. Ouders en kinderen: opgelet!

Gratis speurtocht

De gratis speurtocht heet ‘De Haagse Dierentuin’, en het doel is om allerlei dieren in de wijk te zoeken en te verzamelen voor de nieuwe dierentuin van de directeur. De wandeling is ongeveer 2,5 kilometer en loop je samen met een app op je smartphone. De app vertelt waar je heen moet en stelt vragen waar je punten mee kunt verdienen. De route start bij het Provinciehuis en eindigt in de Mesdagstraat; onderweg loop je onder meer door Arendsdorp.

Interactieve wandeltochten

“Deze vreemde tijd heeft veel effect op kinderen en daar wou ik wat aan doen”, vertelt spelmaker Jules Stuyt. Jules woont sinds september 2020 in de wijk en voelt zich nauw verbonden, al was het maar omdat zijn vader Lodewijk opgroeide in de Mesdagstraat. Naast zijn werk maakte Jules al twee andere interactieve wandeltochten: ‘Haags Verzet’ en ‘De Grautste Den Haag Kennâh’.

Haagse Dierentuin

“Ik wandel veel door onze mooie wijk en ik dacht: waarom maak ik niet een leuke speurtocht voor kinderen? Ik ben geïnspireerd gemaakt door de voormalige Haagse Dierentuin die vroeger op de plek van het Provinciehuis stond. Tijdens de wandeling zoek je naar dieren in de wijk en beantwoord je verschillende vragen. Je bent ongeveer 1-1,5 uur bezig en de speurtocht is het meest geschikt voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar (en hun ouders).

Hoe werkt het precies?

1) Download de gratis app ‘Intractive’ op je smartphone

2) Typ de code 70225 in binnen de app

3) Download het spel en ga van start!

Kijk ook op www.haagsverzet.nl.

Vorig artikelHelp als vrijwilliger kinderen veilig naar school
Volgend artikelNotitie over herontwikkeling ANWB-terrein