Tentoonstelling van kerststallen in Paschalis Baylonkerk

Vorig jaar werd voor de eerste keer in de Paschalis Baylonkerk aan de Wassenaarseweg een grote tentoonstelling van kerststallen gehouden. De kerststallen waren aan de parochie geschonken door broeder Frans Wils. Hij had door de jaren heen een grote verzameling stallen opgebouwd, afkomstig uit alle werelddelen.

De tentoonstelling was een groot succes! Meer dan zeshonderd (oud)parochianen en bewoners uit de wijde omgeving kwamen de vele stallen bekijken. Ouders, grootouders met kinderen en kleinkinderen maakten kennis met stallen uit veel veschillende landen.

Vrede op aarde

Dit jaar is het thema van de tentoonstelling ‘Vrede op aarde’. In deze tijd waarin er op verschillende plekken in de wereld oorlog woedt, is dat een thema dat tot onze verbeelding spreekt. Er zullen dan ook heel wat engelen te zien zijn als boodschappers van vrede.
Uit de veelheid van stallen is een selectie gemaakt, zodat er dit jaar weer andere stallen dan vorig jaar zijn te zien. Voor kinderen is er een kleurplaat om mee naar huis te nemen. En de knik-engel ontbreekt uiteraard niet.

Data en tijden

De tentoonstelling is open: elke woensdag, vrijdag en zaterdag van 14:00 – 17:00 uur    vanaf woensdag 14 december tot en met zaterdag 14 januari 2023.

Paschalis Baylonkerk, Wassenaarseweg 53.

 

Vorig artikelAWC The Hague’s 12 Days of Kindness
Volgend artikelWijkblad nr. 6 verschenen