Vanaf 29 april is de Japanse Tuin weer open

Japanse Tuin
De Japanse Tuin in Clingendael

Van zaterdag 29 april tot en met zondag 11 juni is de Japanse Tuin weer te bezoeken. U kunt er elke dag terecht van 9.00 tot 20.00 uur. De toegang is gratis. Kijk voor details over de toegang op www.hethaagsegroen.nl

De Japanse Tuin in Clingendael is de oudste en grootste (6.800 m2) Japanse tuin van Nederland. U vindt er bomen en planten van soms wel meer dan honderd jaar oud. De tuin was eigendom van barones Daisy van Brienen. Zij  liet de tuin tussen 1903 en 1913 aanleggen met ornamenten die zij meebracht van haar reizen naar Japan. Pas sinds de jaren ’60 zijn bezoekers welkom.

Feest voor het oog

De Japanse Tuin is met zijn felle keuren, kronkelpaden en details een oefening voor het oog. Kijk bijvoorbeeld eens naar de manier waarop de bomen met precisie zijn gesnoeid: tak voor tak en laag voor laag. Kijken we naar beneden, dan zijn daar wel veertig verschillende soorten mos te ontwaren. En wie van symboliek houdt, kan er zijn hart ophalen. Zo verjaagt het rode bruggetje boze geesten, staat de stenen schildpad in de vijver voor een lang leven en symboliseren de wensstenen elke stap die we in het leven zetten. In het tempeltje rond het beeld van Jizo Bosatsu, de beschermer van vrouwen, kinderen en reizigers, leggen bezoekers vaak wenssteentjes.

 

 

Vorig artikelWijkCafé
Volgend artikelWijkblad Benoordenhout nr 2 is verspreid