Vervolg Petitie herontwikkeling ANWB-Clingendael

Foto: Omroep West

Op 17 mei jl. heeft het Actiecomité Herontwikkeling ANWB-Clingendael een petitie aangeboden, bestemd voor: de gemeente Wassenaar, de gemeente Den Haag, de ANWB en ontwikkelaar ABB.

Er waren circa zestig mensen aanwezig, onder wie veel omwonenden en een aantal politici van CDA Den Haag (Pluimgraaff), Hart voor Den Haag/Groep de Mos (Dubbelaar), Hart voor Wassenaar (Joost van Rossem), VVD Den Haag (De Vos), CDA Wassenaar (Wim Koetsier), lokaal Wassenaar en GroenLinks Den Haag. De petitie is namens het actiecomité door Guy Konings overhandigd aan wethouder Kees Wassenaar van de gemeente Wassenaar, die nu aan zet is. Guy Konings riep de wethouder op om de startnotitie morgen (dinsdag 18 mei)  niet vast te stellen in de Gemeenteraad van Wassenaar, maar extra tijd te nemen om met de buurt meer op een lijn te komen en de resultaten van de onderzoeken – die nog plaats moeten vinden – af te wachten. Meerdere politici gaven aan dat er nog ruimte is voor dialoog. Wij rekenen er op dat op 18 mei in de gemeenteraad diverse partijen een motie ondersteunen om de startnotitie uit te stellen of op zijn minst te wijzigen in een consulterende notitie waardoor er flexibiliteit is in de toekomstige plannen en inspraak vanuit wijkbewoners serieus genomen wordt.

 

Petitie en Enquête

De tekst van de petitie die is overhandigd, kunt u vinden op deze site onder het bericht van  ‘Petitie Actiecomité Herontwikkeling ANWB-Clingendael’ van 17 mei jl.

De petitie is mede ingegeven door alle wijkbewoners die eerder de moeite hebben genomen om de enquête over de herontwikkeling in te vullen. Ten tijden van de analyse hadden ruim 350 betrokkenen deze lijst ingevuld; ondertussen staat de teller op 385. En één ding is duidelijk: men is massaal tegen de huidige startnotitie.

Korte analyse van de enquȇte   ANWB Korte analyse vragenlijst

Het Actiecomité dankt u hartelijk voor uw steun, in het bijzonder de mensen die op 17 mei aanwezig waren, en rekent op uw blijvende betrokkenheid. Het comité zal u op de hoogte houden van verdere acties.

Wilt u op dinsdag 18 mei live de vergadering van de gemeenteraad van Wassenaar  bijwonen, dan kunt u vanaf 19.30 uur de webcast volgen via deze link: https://wassenaar.bestuurlijkeinformatie.nl/Agenda/Index/6a9dfae1-81a6-4b10-9d6f-19cd9617d592                                                                                                          Het 6e punt op de agenda is “start voorbereiding bestemmingsplan ANWB-locatie”.

Tot slot: Om een indruk te krijgen van de sfeer en stellingname van de diverse partijen, zie hier het item van RTV West: https://www.omroepwest.nl/nieuws/4400318/Omwonenden-ANWB-gebouw-willen-geen-400-woningen-en-hoogbouw-in-de-buurt

 

Vorig artikelPetitie Actiecomité Herontwikkeling ANWB-Clingendael
Volgend artikelHart onder de riem voor Printrs