Volwaardige bieb terug in Benoordenhout

Goed nieuws: onze wijk krijgt weer een volwaardige bibliotheek! Dit is een van de maatregelen in het coalitieakkoord 2022-2026. Dit akkoord – met de titel ‘Voor een stad die tegen een stootje kan’ – werd vrijdag 16 september gepresenteerd door D66, VVD, GroenLinks, PvdA en CDA. Uit het akkoord:

Bibliotheek

‘Bezoekers van de bibliotheek komen steeds vaker ook voor lezingen, optredens en debatten, om te studeren of om taallessen te volgen. Daarnaast is de bibliotheek steeds meer een laagdrempelig ontmoetingspunt in de wijk. Deze transformatie gaan we de
komende periode verder uitbouwen. Ook gaan we verder met het versterken van de Haagse bibliotheekfunctie. We bestendigen de tijdelijke vestiging in Moerwijk en openen een volwaardige wijkbibliotheek in Benoordenhout en investeren hierin € 1,6 miljoen per jaar’.

Voor de terugkeer van een volwaardige bieb heeft de wijkvereniging zich, samen met een speciale commissie, veel moeite getroost. Dat een bibliotheek vandaag de dag ook ruimte biedt voor sociale en educatieve activiteiten in de wijk, maakt de blijdschap des te groter. Verschillende partijen gaan nu met elkaar in gesprek om tot een geschikte locatie te komen.

 

 

Vorig artikelDoe mee met proef: isoleer ramen met enkelglas
Volgend artikelAandachtig publiek bij PortiekMuziek in Duinzichtkerk