Vraag een gratis boom aan

Deelnemers van de actie 'Bomen voor Den Haag'
Deelnemers van de actie 'Bomen voor Den Haag'

Voor het vierde jaar op rij geven gemeente Den Haag en Duurzaam Den Haag 1.750 gratis bomen weg aan bewoners, scholen, sportclubs, bedrijven en andere organisaties om de stad groener en rustgevend te maken. Vraag ook een boom aan! 

Beter voor de stad

De belangstelling voor de actie van gemeente Den Haag en Duurzaam Den Haag wordt elk jaar groter. In 2021 werden 1.400 bomen uitgedeeld, in 2022 1.500 en in 2023 waren het 2.100 bomen. In totaal dus 5.000 bomen! Hoe meer bomen, hoe beter voor de stad. Een boom maakt je tuin mooier, is goed voor insecten en vogels, geeft schaduw en verkoeling bij warme zomerdagen en slurpt extra water op bij stevige regenval.

Wil jij ook een gratis boom? Zo vraag je ‘m aan!

Bewoners, ondernemers, scholen, sportclubs en andere organisaties uit Den Haag kunnen van 27 mei tot en met 22 juli 2024 een gratis boom aanvragen via www.bomenvoordenhaag.nl

Duurzaam Den Haag verwerkt de aanmeldingen, keurt de aanvraag en geeft je een bericht. In het najaar (november) wordt de boom met plantinstructies op jouw adres bezorgd. Daarna plant je de boom zelf. 

Wat zijn de spelregels?
Er zijn een paar spelregels waar je bij jouw aanvraag rekening mee moet houden:

  • De actie geldt voor bewoners, scholen, sportclubs, bedrijven en andere organisaties uit Den Haag. De boom wordt in Den Haag geplant.
  • Per huishouden kan je één boom aanvragen, met een maximum van tien bomen bij een gezamenlijke aanvraag. Vraag je bijvoorbeeld met drie huishoudens (appartementen) uit een VvE bomen aan, dan mag je maximaal drie bomen aanvragen.
  • Een commerciële organisatie kan maximaal vijf bomen aanvragen.
  • Een niet commerciële organisatie, zoals een stichting, sportvereniging of school, kan maximaal tien bomen aanvragen.
  • De boom mag je, met uitzondering van scholen en sportclubs, alleen op privéterrein planten. Denk aan je eigen voor- of achtertuin, volkstuin of gezamenlijke buurt- of binnentuin.
  • Voor het planten van een boom moet toestemming zijn van de eigenaar van de grond. Woon je bijvoorbeeld in een huurwoning en wil je een boom in de tuin planten? Vraag dan eerst goedkeuring aan de verhuurder.
  • Er moet voldoende groeiruimte zijn voor de boom.
  • De boom wordt door de ontvanger zelf geplant. Wij leveren de boom, potgrond, een boomband en spijkers bij jou af en daarna plant je de boom zelf.
  • De boom mag niet worden gebruikt voor herplantingsplicht.
  • We kunnen maximaal 1.750 bomen uitdelen. Bij teveel aanvragen krijgen bewoners voorrang uit versteende wijken (Laakkwartier, Spoorwijk, Schilderswijk, Transvaal, Stationsbuurt en Rivierenbuurt).
Vorig artikelTweede Classic Car Show druk bezocht
Volgend artikelKunstroute Benoordenhout