Onze wijk zet zich in voor Oekraïense vluchtelingen

Oekraine, actie Ukraine crisis

Beste wijkgenoten!

De invasie van Rusland in Oekraïne en de gevolgen daarvan houden ons elk moment van de dag bezig. De kans dat deze crisis snel over zal zijn, achten wij zeer klein. De oorlog woedt daar, maar we zien vluchtelingen in grote getalen ook naar Nederland komen. Mensen die in allerijl huis en haard verlaten hebben op zoek naar een veilig heenkomen.

Als reactie daarop willen wijkgenoten iets betekenen voor deze mensen, iets doen. Graag zetten we ons als wijkvereniging met wijkgenoten in voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen in onze wijk. In particuliere huizen en in meer permanente opvang in leegstaande gebouwen. Daar komt meer bij kijken dan alleen een warm welkom, een dak en een bed. Het gaat ook om kinderen die naar school of een opvanglocatie moeten. Mensen hebben medische assistentie nodig, huisraad en kleding en simpelweg de mogelijkheid ergens terecht te kunnen met hun zorgen.

Veel buurtgenoten willen hun huis ter beschikking stellen. Dat is geweldig! Samen maken we dat een stuk makkelijker en aangenamer voor de vluchtelingen zelf. Daarom hebben we als wijkvereniging een centraal punt ingericht waar activiteiten en nieuws van en in onze wijk bij elkaar komen. Susan Cohen Jehoram treedt namens de wijkverenging op als coordinator. Zij zal kennis opbouwen over acties, deelnemen aan initiatieven en daarover communiceren. Contacten met de gemeente hierover zullen via haar lopen. Dat geldt ook voor eventuele samenwerkingsverbanden met andere wijken en organisaties.

Doe mee!

Als U in onze wijk opvang wilt bieden aan vluchtelingen, hun welkom wilt heten, of hand- en spandiensten wilt verrichten – ook al is dat eenmalig –  neem dan contact op met Susan via het emailadres oekraine@wvbn.nl. Elke woensdagavond komen we bij elkaar in het ANWB gebouw. We hebben een wekelijkse email-nieuwsbrief waarin we de wijk op de hoogte houden maar ook oproepen plaatsen. doen. U kunt zich abonneren op de nieuwsbrief door een email te sturen aan oekraine@wvbn.nl Houd ook deze website in de gaten en de facebookpagina.

Samen geven we de Oekraïense vluchtelingen een warm welkom in het Benoordenhout!

Wijkvereniging Benoordenhout

Vorig artikelWalk for internationals and locals
Volgend artikelVerkeerde envelop voor brief opvang Oekraïners

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in