Workshop omgaan met hangjongeren

Workshop omgaan met hangjongeren
Workshop omgaan met hangjongeren. Foto: 070fotograaf - Frank van der Leer

In een wijk waar jong en oud samen leven, wonen, werken en naar school gaan, ontstaan soms misverstanden en zelfs een gevoel van onveiligheid. Dit kan verschillende oorzaken hebben; een groep hangjongeren kan er één zijn.

Wij hebben verschillende signalen ontvangen over hangjongeren in uw wijk die soms zelfs overlast veroorzaken. Hoe ga je daarmee om? Hoe spreek je zo’n groep aan? Is het verstandig om zo’n groep aan te spreken? Allemaal vragen waar een antwoord op komt tijdens de workshop “Omgaan met hangjongeren” op 11 april van 10.00-12.30 uur.

In samenwerking met de gemeente Den Haag en Wijkvereniging Benoordenhout bieden wij bewoners in de omgeving van het Josef Israëlsplein en Arendsdorp deze workshop “Omgaan met hangjongeren” aan.

Tijdens de workshop leert u o.a. hoe u op een constructieve manier de dialoog met jongeren kunt aangaan. Of wanneer u dat misschien beter kunt laten en aan de wijkagent kunt overlaten.

Deze zal plaatsvinden onder leiding van Hans Kaldenbach van ACTA Kaldenbach (advies, communicatie en trainingen) Zie http://www.hanskaldenbach.nl/trainingen.php voor meer informatie.

De training is niet bedoeld als een eenmalige actie. De intentie is om met die deelnemers die daarin geïnteresseerd zijn in vervolg op de training te overleggen over mogelijke acties om bijvoorbeeld overlast door hangjongeren te voorkomen.

Na de training willen weten welke vervolg acties genomen kunnen worden en welke rol u daar in wil of kan nemen.

In het kort:

  • Datum en tijd: Zaterdag 11 april 2020 van 10:00 – 12:30 uur
  • Locatie: Goetlijfstraat 5 (Bibliotheek achter woonzorgcentrum Florence)
  • Deelname is gratis, u dient zich wel aan te melden via m.kramer@xtra.nl
  • o.v.v. workshop BNH 11 april
  • Er is plaats voor maximaal 50 deelnemers; vol = vol

Met vriendelijke groet,

M. Kramer – Jeugdwerk Xtra (06 – 816 88 705)

Vorig artikelNieuwsbrief Bezuidenhout
Volgend artikelBOOMING B’BENOORDENHOUT