Zorgen over het Malieveld als evenemententerrein

Malieveld in Den Haag
Malieveld in Den Haag Foto: 070fotograaf.nl

De wijkvereniging heeft op 25 november ’20 een persbericht doen uitgaan, waarin zij haar zorgen uit over het voornemen van de gemeente om het Malieveld aan te wijzen als hét evenemententerrein van Den Haag. De verhuizing van Parkpop van het Zuiderpark naar het Malieveld is daar het eerste voorbeeld van.

Geluids- en verkeersoverlast

De direct omwonenden van het Malieveld behoren voor een groot deel tot het Benoordenhout. Zij maken zich vooral zorgen over de geluids- en verkeersoverlast, zoals zij die eerder hebben ervaren bij demonstraties en grote evenementen De wijkvereniging vraagt aandacht voor die zorgen, onder meer door het stellen van duidelijke voorwaarden aan het gebruik van het Malieveld. De vereniging geeft aan hierover graag in gesprek te willen met de gemeente.

 

Vorig artikelDe schat van Sinterklaas
Volgend artikelDoe mee aan Collectieve Zonnepanelenactie voor Benoordenhout

2 REACTIES

 1. Beste Bestuur

  Ik woon naast malieveld en heb geluidsmeters op mijn huis van de gemeente, en ben zelf ook al in gesprek met de gemeente. Misschien handig om activiteiten te bundelen en misschien even een keer samen te zitten.

 2. Geachte heer Sisselaar,

  Dank voor uw bericht! We hebben het doorgestuurd naar Bart Veuger die namens de Wijkvereniging contact heeft met de gemeente over het Malieveld.
  Hij zal met u contact opnemen.
  Met vriendelijke groet,
  Marion Toorenvliet, webredacteur

Reacties zijn gesloten.